Rīgas skolas saņem mācību līdzekli skolēnu izpratnes veicināšanai par naudu - "Naudas mācība"

Rīgas skolas saņem mācību līdzekli skolēnu izpratnes veicināšanai par naudu - "Naudas mācība"

07. Mar 2011, 11:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Naudas plānošanas centrs praktiskajā seminārā iepazīstināja Rīgas sociālo zinību un ekonomikas skolotājus ar pirmo elektronisko mācību līdzekli skolēnu izpratnes veicināšanai par naudu - "Naudas mācība". Pēc skolotāju semināra mācību palīgmateriāls nonāks visās Rīgas skolās.



"Lai bērniem un jauniešiem veidotos atbildīga attieksme pret personīgajām un ģimenes finansēm, kā arī tiktu veicinātas praktiskās iemaņas rīkojoties ar naudu, liela atbildība gulstas ne tikai uz ģimenes un vecāku, bet arī skolotāju pleciem. Jaunieši ir prasīgi un vērtē, kā un kādām metodēm skolotājs strādā, cik prasmīgi un interesanti spēj pastāstīt par lietderīgo. Esam ieguldījuši lielu darbu un ticam, ka šis mācību materiāls atvieglos skolotāju darbu, savukārt tēmu padarīs ērtu diskusijām un sarunām, kas, aizsāktas klasē, turpinātos arī mājās," stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja.


Līdz šim jau notikušas atvērtās mācību stundas un mācību līdzekļa izdale organizēta dažādās Latvijas pilsētu skolās. Elektroniskais mācību līdzeklis sasniedzis Ventspils, Rēzeknes, Krāslavas, Valmieras novada un citas skolas, no kurām saņemtas arī pirmās praktiskās atsauksmes.



"Domāju, ka skolēnam jebkurā vecumā, atbilstoši viņa uztveres spējām, jāmāca apieties ar naudu, apzināties tās vērtību un izpratni, ka naudu gūstam ar darbu. Izstrādātais mācību materiāls atvieglo un uzlabo iespējas skolotājiem sagatavoties tēmai "Nauda" no 1.-12.klasei, taču nav tā, ka skolā bērniem par naudu iepriekš nebūtu mācīts. Šis ir veids, kā mācīšanos par noteikto jautājumu padarīt interesantāku, interaktīvāku un atmiņā labāk paliekošu," Dace Atslēga, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas ekonomikas skolotāja, Valmieras un bijušā Valmieras rajona novadu sociālo zinību un ekonomikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja.



Rīgā mācību līdzekli "Naudas mācība" saņems 136 vispārizglītojošās skolas un 18 privātskolas.



Par "Naudas mācību"



Pirmo elektronisko mācību līdzekli "Naudas mācība" izstrādājis Naudas plānošanas centrs (NPC) un LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centru (VISC), kā arī kopā ar virkni dažādu jomu ekspertu. Mācību līdzeklis ir elektroniskā formāta palīgrīks pedagogiem, skolēniem un citiem interesentiem, lai veicinātu izpratni par naudas jautājumiem.



"Naudas mācībā" ir iekļautas 28 prezentācijas, kurās aplūkots jautājums par naudu dažādu mācību priekšmetu saturā, piemēram, sociālās zinības, ekonomika, literatūra u.c. Prezentāciju saturs ir sadalīts trīs daļās - atbilstoši 1.-3.klasei, 4.-9.klasei un 10.-12.klasei. Pie mācību prezentācijām pedagogiem ir pievienoti arī metodiskie ieteikumi, kas ļauj tās veiksmīgāk izmantot mācību darbā. Šis mācību līdzeklis jebkurai skolai visā Latvijā ir pieejams bez maksas.

 

Naudas plānošanas centrs

 

Vai Tavā rajonā skolās jau ir šāda mācība?

mamma27 mamma27 25. May 2010, 15:17

Nu reāli jau to varēs izmantot nākamajā gadā. Bet mani kā skolotāju tas ļoti interesē un gaidu,kad varēšu iepazīties ar šo materiālu. jo par naudu bērniem ir jāmāca. Lai arī mums vecākiem liekas viņi daudz zina,īstenībā nezina viss. visas pašsaprotamās lietas ir bērniem jāizstāsta un jāskaidro.