Atklās pirmo veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparātu skolā

Atklās pirmo veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparātu skolā

31. May 2010, 14:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Teikas vidusskolā šodien tiks atklāts pirmais veselīgas pārtikas pašapkalpošanās aparāts skolā, kas starp skolēnu pamata ēdienreizēm ļaus iegādāties burkānus, jogurtus, dabīgās sulas un graudaugu uzkodas.

 

Pašapkalpošanās aparātos būs iespēja iegādāties daudziem zināmu ražotāju produktus: "Danone" jogurtus "Actimel", "Activia" un biezpiena sieriņu "Danonki", svaigus "Go Food" burkānus un dabīgās sulas, kā arī "AXA" graudaugu batoniņus "Active&Fit".

 

Kā aģentūru LETA informēja projekta iniciatora - SIA "Go Food" - pārstāvji, šāds aparāts ieviests, ņemot vērā Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) apkopotos datus par skolēnu neveselīgo dzīvesveidu un tendenci uz aptaukošanos. Tuvākajā laikā šādus aparātus plānots ieviest arī vairākās citās Rīgas skolās, tālākā perspektīvā arī citur Latvijā.

 

Pēc SVA datiem, Rīgā 33% pirmās klases zēnu un 20% meiteņu ir liekā ķermeņa masa, tostarp aptaukošanās. Parādījusies arī tendence, ka Rīgas un lielo pilsētu skolu skolēniem ir lielākas iespējas iegādāties kalorijām bagātus produktus skolu kafejnīcās un veikalos, kamēr lauku skolās svaigi augļi vai dārzeņi ir pieejamāki.

 

Mazkustīgs dzīvesveids, skolās tik viegli nopērkama organismam neveselīga, kalorijām pārbagāta pārtika, skolēnu vājās zināšanas par veselīgu uzturu, nedrošs ceļš no skolēnu mājām līdz skolai (to bērns viens pats nevar mērot nedz ar kājām, nedz velosipēdu) ir galvenie iemesli, kādēļ pirmklasnieku vidū ir tik daudz aptaukojušos bērnu, liecina SVA pētījuma dati.

14. Oct 2009, 22:47

Es šitādus pasākumus tikai atbalstu! Kaut būtu vairāk tādu ideju!

14. Oct 2009, 20:55

Jā, būtu ideāli ja piedāvātu tieshi Latvijas produktus!!!!
😀😀😀

14. Oct 2009, 18:48

jauki, ka Teikas skola atklājusi šo automātu

14. Oct 2009, 14:13

jā ideja,tiešām ir laba...bet nu redzēsim cik bērniņi varēs izmantos...man jau liekas,ka tagad uz skolu vajadzēs līdzi dot bērnam maizītes,kā to mēs darījām bērnībā..jo ēdnīcās un kafejnīcās ir dārgi,un ko darīt ja nevar iedot kabatas naudu☹

14. Oct 2009, 13:57

Jā, ideja jau laba, bet vai katram bērninjam būs naudinja par ko nopirkt to jogurtu vai sulu??????
☹☹☹