Zemeņu laiks rit pilnā sparā, tāpēc izlēmu pagatavot zemeņu kūku.
Smilšu mīklu gatavojam kā te:http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/rabarberu-zemenu-kuka-svetku-galdam-249136/Ieklājam pannā un liekam cepties 10min.-aptuveni 180-200 grādos .Kamēr cepas pamatne, gatavojam pildījumu.
2 olas
4 ēd. k. skābā krējuma ar kaudzi
6-8 ed.k. cukura
pāris karotes vaniļas cukuravisu kārtīgi sakuļam.Tad liekam paciņu biezpiena(200g),ja ir vēlme,var likt arī vairāk.iemaisam visu kārtīgiņemam zemenes. Sīki sagriežam un liekam kūkai pa virsu. Zemenes jāņem tik daudz,lai nosegtu visu plāti.Tad pārlejam ar olu-biezpiena-krējuma maisījumu.
Liekam cepties 180grādos 20-25 minūtes.Nu ko gatavs gardums. Ļaujam atdzist,jo citādi nevarnogriezt un viss jūk laukā.Liekam uz šķīvja un našķojamies!
Lai labi garšo!
Liels prieks ,ka garšoja!☺
PAAAAAAALDIES, Ilze, par gardo vakardienas pusdienas desertu! Nepalika ne gabaliņš, lai ieliktu te, portālā 😀