Zarasu pludmales atrakcija mazajiem apmeklētājiem

Zarasu pludmales atrakcija mazajiem apmeklētājiem

28. Jun 2020, 18:08 Klintasmamma Klintasmamma

Tā kā Daugavpilī bijām jau visu izbaudījuši un apskatījuši, nolēmām aizbraukt līdz Zarasu pilsētai, kas sasniedzama mazāk nekā 30 minūšu laikā. Sākumā gribējām aizbraukt un parādīt meitai Zarasu tiltu, pasēdēt dzirnavu kafejnīcā, ēdot izcili gardus cepelīnus, un varbūt, ja meita ļoti gribēs, aizbraukt līdz Utenas strūklaku šovam un rotaļu laukumiem, taču tā bija tikai tāda skice, balstoties uz to, ko jau esam redzējuši un baudījuši. 

Plāns mainījās brīdī, kad google atradu https://wakeinn.lt/wake-inn-zarasai/ mājas lapu un uzzināju, ka tur ir ne tikai atrakcijas lielākiem bērniem, bet arī tādiem, kas nav sasnieguši pat 6 gadu vecumu - liela piepūšamā atrakcija, kurai iekšā ir baseins ar ūdens dziļumu, kas nepārsniedz 50 cm, lieliem un maziem slidkalniņiem, un arī glābēju, kas bērnus pieskata vajadzības gadījumā. Jāatzīst, ka tur ir arī lielais slidkalniņš, piepūšamo atrakciju šķēršļu trase ezerā, iespēja izbraukt ar kaijakiem, laivām, vēja dēli, uzspēlēt volejbolu, noīrēt namiņu, izbaudīt baseinus un vēl ļoti daudz citu atrakciju, kurās noteikti var pavadīt pat 2 dienas, lķert sauli jaukā pludmalē ar tīru, seklu krastu, kur bērniem noteikti patiks šļakstīties, bet vecāki varēs būt mierīgi par viņu drošību, jo ir patīkami, ja līdzās ir glābēji un uz vietas ir pieejamas arī jaunas glābšanas vestes. Visu uzskaitīt būtu grūti, bet katrs var droši pats izpētīt iepriekš iekopēto adresi, kas pieejama LT, RU, EN versijās. Uz vietas ir pieejamas dušas, tīras tualetes, ģērbtuves.

Atzīšos, ka mūsu mērķis bija 4gadnieces izklaide, tāpēc uz atrakcijām, kas paredzētas vecākiem bērniem, negāju. Es gan jau toreiz zināju, ka gribēšu par šo vietu pastāstīt citiem vecākiem Vasaras gida rakstā, taču es neesmu tik prasmīga mamma, lai paspētu gan meitu izklaidēt, gan labu fotoreportāžu par visu uztaisītu, gan arī atpūstos, tāpēc šoreiz atsauksme par to, ko paši redzējām un baudījām, necenšoties rakstīt par visu, kas tur ir tikai tāpēc, lai raksts izklausītos interesantāks vai plašākai publikai noderīgs. Jūlijā plānojam aizvest arī 6gadnieci un pusaudzi, tāpēc noteikti pastāstīšu, kā un kas viņiem būs paticis:)

Ieejas biļete piepūšamajā baseinā maksā 5 EUR/h darba dienās un 7 EUR/h brīvdienās. Biļeti var nopirkt uz vietas, taču jārēķinās ar to, ka baseinā bērni tiek laisti visi vienā laikā  uz stundu, sākot no 12:30 līdz 18:30. Mums paveicās, ka ieradāmies 13:21, tāpēc nopirkām biļeti un droši gājām iekšā, taču redzējām arī kādu ģimeni ar puiku, kas atnāca 13:45 un viņiem nācās gaidīt līdz 14:30, kad varēs tikt. Lai arī apkārt ir krēsliņi, atpūtas laukumi, kafejnīcas, tualete, dušas, pludmale un neliels rotaļu laukums, puika bija ļoti apbēdināts un negribēja neko citu, tāpēc labāk plānot savu ierašanos tā, lai lieki nav jāgaida, vai arī jāpaskaidro bērniem, ka ir tāds noteikums un sākumā (ja nu sanāk ierasties par agru/vēlu) var izbaudīt ko citu. 

Ieejas biļetes gan jāiegādājas zemāk attēlā redzamajā ēkā, ne pašā atrakcijā, jo uz vietas tās nepārdos, taču starp abām vietām ir 2 minūšu gājiens, tāpēc nav jāuztraucas, ka jāiet kaut kur tālu.

Pieaugušais bērnam līdzi var nākt par velti, taču var arī atstāt, zinot, ka viņu pieskatīs. Pie baseina ir krēsli ar lielajiem saulessargiem, tāpēc var arī palikt blakus, pieskatīt, bet ūdenī nekāpt. Mums gan tētis tika iesūtīts kopā ar meitu, bet mēs ar mazāko meitiņu tikām aicinātas apsēsties blakus esošajos krēslos, lai varam ērti vērot lielo māsu. Patīkami, ka visi darbinieki labprāt un bez grūtībām runāja gan angļu, gan krievu valodā. 

Vai mums patika?

 4gadniece bija sajūsmā un raudāja, kad bija jāiet prom. Tā šķiet ir labākā uzslava jebkurai izklaides vietai. Priecē, ka bērnu nav daudz un viss ir tiešām droši. Arī šļūcot no lielā slidkalniņa, bērni nevar savainoties. Jūlijā brauksim vēl un ticu, ka arī lielie bērni būs sajūsmā par piedāvātajām atrakcijām. Tā kā mazā māsa labprāt apkārt brauc, sēžot ratos, tad pluss no manis kā mammas ir par to, ka ir plats koka celiņš gājējiem, pa kuru ērti pārvietoties uz atrakcijām un pludmali, lai nav jācīnās ar pludmales smiltīm. 

Kā nokļūt?

Adrese: SALOS G. 4, ZARASAI / +37063888840
INFO@WATERINN.LT