Viss, kas jāzina par matu veselību un skaistumu ziemā

Viss, kas jāzina par matu veselību un skaistumu ziemā

27. Jan 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemā, kad ārā ir tik stiprs sals kā šobrīd, pat vairums smalkāko dāmu izvēlas nēsāt cepuri. Kā tas ietekmē mūsu matus? Un, vai ziemā matus ir jāmazgā biežāk? To jautājām matu kopšanas speciālistei Jolantai Reihmanei.

Valkājam cepuri!

Interesanti, ka tieši cepures nēsāšana mūsu matus ziemā pasargā no pārlieku spēcīgas taukošanās! „Daba tā iekārtojusi, ka tad, kad ārā ir sals, galvas āda uz to reaģē, un tās virsmu pārklāj dabīgais „izolācijas” jeb aizsarg materiāls.

Tātad līdzko mūsu galvas āda nonāk saskarsmē ar aukstumu, tauku dziedzeris izstrādā aizsargkārtiņu. Tādēļ tām sievietēm, kuras šajā laikā valkās cepuri, mazāk taukosies galvas āda salīdzinājumā ar tām, kuras salā izvēlēsies savu galvu neapsegt,” skaidro Jolanta Reihmane.

Vai ziemā matus jāmazgā biežāk?

Arī ziemā, tāpat kā jebkurā citā gadalaikā, izvēli – mazgāt matus vai nemazgāt – ietekmē tikai tas, kā vēlamies izskatīties!

„Piemēram, ja sievietei ir īss matu griezums, viņai matus jāmazgā katru dienu, jo tos ir jāieveido. Pretējā gadījumā mati būs izgulēti un neizskatīsies glīti,” zina teikt matu kopšanas speciāliste.

Ziemas izvēle: šampūns, maska un silikons!

Tad, ja uztraucamies par savu matu veselību un izskatu, neatkarīgi no tā, cik bieži tos mazgājam, ziemā pats svarīgākais tos sagatavot salam un pabarot! Tādēļ šajā sezonā ieteicams izvēlēties spēcīgākas iedarbības šampūnu, bet balzāmu nomainīt pret matu masku.

Māmiņu Klubs

Cik bieži ziemā matus mazgā tu? Vai nēsā cepuri? Un kādus speciālos matu kopšanas līdzekļus izvēlies? 

20140130123109-87163.jpg

Panthenol Forte 2% šampūns

PANTHENOL forte 2% šampūns sausiem un krāsotiem matiem. Satur D-pantenolu, žeņšeņa un zaļās tējas ekstraktu. Stimulē matu augšanu un uzlabo matu kvalitāti un izskatu. Turklāt tas satur unikālu un klīniski pārbaudītu savienojumu Kerarice ™, kas intensīvi aizsargā matus no saules stariem un brīvo radikāļu iedarbības, kā arī pasargā matu krāsu no izbalēšanas. Tas atjauno matu struktūru un padara tos zīdainus un veselīgi spīdīgus. Dermatoloģiski pārbaudīts, bez parabēniem.

PANTHENOL forte 2% šampūns pieejams aptiekās.


 
 

Panthenol Forte 2% matu balzams

Matu balzams ar augstu D-pantenola saturu, žeņšeņa un zaļās tējas ekstraktu. Atjauno vides ietekmē bojātus matus, mitrina tos, kā arī uzlabo to augšanu un kvalitāti. Balzams darbojas arī kā kondicionieris, atvieglojot matu ķemmēšanu un padarot tos spīdīgākus un kuplākus. Dermatoloģiski pārbaudīts, bez parabēniem.

PANTHENOL forte 2% balzams pieejams aptiekās.