Vīrietis gatavo pelmeņus

Vīrietis gatavo pelmeņus

24. Aug 2014, 09:49 Banija Banija

Noteikti brīdī, kad es saku, ka mans vīrietis gatavo pelmeņus, Tu visticamāk iedomājies ainiņu, kurā stiprā dzimuma pārstāvis ieber vārošā ūdenī veikalā pirktus pelmeņus. Bet šis ir cits stāsts.

Pelmeņi manam vīrietim asociējas ar ģimeni un bērnību, laiku, kad mamma visus bērnus ņēma talkā, lai sagatavotu kuplajai ģimenei pelmeņus. Katram tika savs darbiņš, jo, ja ģimenē ir septiņi cilvēki, tad pie maltītes pagatavošanas ir kārtīgi jāpapūlas.

Kādēļ mums pelmeņi ir vasaras ēdiens? Tādēļ, ka to pagatavošana ideāli saliedē ģimeni, jo piedalīties var ikviens un piedevām arī gatavošanas procesā labi raisās sarunas, kā arī pelmeņi ideāli garšo laikā, kad gaisā jau jūtamas rudens dvesmas un gribas ko barojošāku, taču kalendārs vēsta, ka ir vien augusts.

Kāds ir mājās gatavotu pelmeņu lielākais pluss? Noteikti sastāvs, jo ļoti labi zini, ko esi tajā ielicis. Atšķirībā no veikalā pirktajiem, kuru saturā ir gan mistiskas ādas un E vielas, gan arī sastāvdaļas, kuras pat gribot bez mēles izmežģīšanas nevari izlasīt, mājās gatavoto process ir pavisam "caurspīdīgs"- ko paši saliksiet pelmeņa vēderiņā, to paši pēc tam arī ēdīsiet.

Vai pelmeņi ir piemēroti bērniem? Es teikšu, ka mājās gatavoti, tādi, kuri nav pārsātināti ar garšvielām, noteikti. Vismaz Robertam ar krējumiņu tie itin labi iet iekšā.

Pelmeņu pagatavošanai vajadzēs: 700g maltās gaļas, 1 sīpolu, 2 kartupeļus, garšvielas (sāls, pipari), aptuveni 1kg miltu, ūdeni.


20140716142146-40613.jpg

Banija Banija 25. Aug 2014, 10:32 princesemince

Vārīšanas ilgums tāds pats kā veikalos pirktajiem, vien jārēķinās ar ilgāku sagatavošanas laiku- mīklas sagatavošana, lipināšana ciet utt.

princesemince princesemince 25. Aug 2014, 10:06

Cik ilgi sanāk vārīt šādus mājās gatavotos?

mamma27 mamma27 24. Aug 2014, 17:23

o jā, atceros ,ka mēs arī vienu brīdi mājās taisījām pelmeņus, tad vēl puika bija mazs. tagad sen nav taisīti.👍Tā vvien siekalas saskrēja!