Ikvienam patīk baudīt bagātīgas un greznas maltītes, taču neviens nevēlas par to iztērēt pusi karaļvalsts. Piedāvājot maciņam draudzīgas opcijas, kas netaupa uz garšas rēķina, “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits ir radījis trīs karaliskas receptes, kas ir gan viegli pagatavojamas, gan uzturvielām bagātas.
Tomātu salāti ar burratu ir svaigs un krāšņs ēdiens, kas apvieno sulīgus tomātus ar krēmīgu burrata sieru, radot ideālu līdzsvaru starp garšu un tekstūru. Laša fileja ar zirnīšu biezeni ir eleganta un veselīga izvēle, kurā maigi cepta laša fileja tiek pasniegta ar svaigu zirnīšu biezeni, nodrošinot bagātīgu omega-3 taukskābju un olbaltumvielu devu. Savukārt sēņu ņoki ir sātīgs un aromātisks ēdiens, kurā mīkstas kartupeļu klimpas tiek apvienotas ar bagātīgu sēņu un bekona mērci, radot izsmalcinātības sajūtu katrā kumosā.
Izbaudiet šīs karaliskās receptes un ļaujiet tām ienest greznību jūsu ikdienas maltītēs!
Karaliskie tomātu salāti ar burratu
2 personām / Viegli
Sastāvdaļas:
- 3-4 dažāda izmēra tomāti
- 1 burrata siers
- Extra virgin olīveļļa
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigs baziliks pasniegšanai
Pagatavošana:
- Tomātus sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs un liek pamīšus uz šķīvja. Pārber sāli, piparus un vidū liek burratu. Izplucina sieru nedaudz, lai tas vairāk izplūst un dāsni aplej ar olīveļļu.
- Pasniedz ar svaigu baziliku.
Laša fileja ar zirnīšu biezeni
2 personām / Viegli
Sastāvdaļas:
- 250 g laša filejas “Grill Master”
- 400 g saldētu zaļo zirnīšu
- 1 sīpols
- 200 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote “Persilāde” garšvielu maisījuma
- dīgsti pasniegšanai
Pagatavošana:
- Katliņā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno zirnīšus, garšvielas, saldo krējumu un atstāj sutināties zem vāka 15 minūtes. Sablendē līdz vēlamajai konsistencei un pēc garšas pievieno vēl sāli.
- Sakarsē pannu ar eļļu un apcep iemarinēto laša fileju no abām pusēm zeltaini brūnu.
- Pasniedz zirnīšu biezeni ar laša fileju un dīgstiem.
Sēņu ņoki
4 personām / Viegli
Sastāvdaļas:
- 400 g šampinjonu
- 100 g bekona
- 50 g krēmsiera
- 200 ml saldā krējuma
- 500 g kartupeļu klimpas gnocchi
- Parmezāns pasniegšanai
- Pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana:
- Uzkarsē pannu un liek cepties sagrieztu bekonu. Kad tas apcepies, pievieno sagrieztas sēnes un apcep arī tās. Pievieno krēmsieru, saldo krējumu un visu savāra sulīgā mērcītē.
- Uzvāra ūdeni un novāra kartupeļu klimpas pēc norādēm uz iepakojuma. Kad gatavas, iemaisa mērcē un pasniedz ar rīvēto cieto sieru. Pārber sakapātus pētersīļus.
Ieskaties citās “Lidl virtuves” receptēs: Receptes (lidl.lv)