Veselīga maizīte - jeb kraukšķīgais “beigelis”

Veselīga maizīte - jeb kraukšķīgais “beigelis”

17. Jan 2021, 17:42 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Pašu gatavotai maizītei pie vakariņām vai pusdienām ir pavisam cita garša un jo īpaši, ja pasniedz klāt to vēl siltu un kas, ne mazāk svarīgi - VESELĪGU ! 

 

Gribējās pamēģināt pašai izcept “beigeli” - šoreiz gan tas nebūs tāds kā maize un īsti arī nebija plānots, tāpēc tik pufīgs galarezultāts, kā cepot ar kviešu miltiem šis gan nesanāks. Bet, gana veselīgs maizes aizvietotājs pie zupas/salātiem vai, kā vienkarša uzkoda, GAN ??

NEPIECIEŠAMS:

? 9 ēd/k smalkais muslis ar seklām

? tējkarote cepamais pulveris

? šķipsniņa sāls

? 12% skābais krējums (droši vari izmantot arī bez piedevu jogurtu krējuma vietā) 

? viena ola

 

PAGATAVOŠANA:

  • Bļodā sajauc smalko musli ar cepamo pulveri un sāli. Kārtīgi samaisi. 
  • Pievieno skābo krējumu un visu sajauc viendabīgā masā. Uz bļodas kurā ir masa uzliec dvielīti un ļauj mīklai 10min atpūsties 
  • Ņem mīklu un izveido plakanu bumbiņu- sadali 4 daļās un veido “beigeli”. Vai vari gatavot bez caurumiņa un sanāks sāļais/ sātīgais cepums ??

Caurumiņu veidoju sākumā ar pirkstu, pēc tam ņēmu talkā salmiņu, un pirms likšanas uz pannas ar pirkstiem nedaudz to caurumiņu palielināju! 

Izkārto uz pannas un katru “beigeli” un apsmērē ar olu. Pa virsu uzbēru vēl nedaudz čia sēklas un sasmalcinātas sēkliņas. 

Liec cepeškrāsnī cepties uz 190 grādiem 25min.

 

Pasniedz siltus pie zupas vai salātiem! ?

 

❕No norādītajām sastāvdaļām sanāks 4gb mini “beigeļi”

 

Nāc uz manu instagram profilu - tur esmu pievienojusi arī video recepti, kā gatavoju pašu formu - https://www.instagram.com/p/CKJNl2wJijl/?igshid=13vp5ft1xuc68