Brīvdienās gatavoju ļoti gardu kūku ar kuru, tad arī padalīšos.
Kūkai vajadzēs:
- 3 paciņas "Selgas" cepumu (divas parastās un vienu šokolādes);
- 380 g saldās biezpiena masas;
- 250 g saldā krējuma;
- 100 g iebiezinātā piena ar cukuru;
- kādi 200 g ievārījums (man bija zemeņu, kurš bija vārīts nevis no veselām ogām, bet no blendētām);
- 1 glāze piena cepumu mērcēšanai;
- dažādas svaigas ogas.
Vispirms pagatavosim pildījumu.
Saldo biezpiena masu samaisām ar iebiezināto pienu.
Saputojam saldo krējumu un iemaisām saldajā masā. Krēms gatavs.
Liekam cepumu kārtu, katru cepumu apmērcējot pienā.
Tad uz cepumiem uzsmērējam ievārījumu.
Uz ievārījuma liekam krēmu.
Un atkal liekam virsū pienā mērcētus cepumus.
Ievārījumu.
Krēmu.
Beidzamajā kārtā atkal liekam cepumus un uz cepumiem virsū krēmu.
Virsū kārtojam dažādas ogas, kādas nu ir pieejamas. Man bija avenes un mellenes.
Kūka garšo labāk, ja kādu laiku patura ledusskapī. Viss labāk gatavot vakarā un pasniegt otrā dienā.
Bērniem šī kūka ļoti garšoja un arī visi pārējie, kas nogaršoja bija sajūsmā.
Šī noteikti ir vasaras kūka, jo pirmkārt nav jācep un kūkai tiek izmantotas daudz un dažādas ogas. Arī bērniem pēc gada vecuma var dot nogaršot šādu kūku.
Vēsma
Man arī Vēsmas receptes ļoti patīk,vienmēr kaut kas jauns,nekad neatkārtojas!👍
Es jau kādu 3 tavu kūku ielieku grāmatzīmē!ļoti patīk tavas receptes!
Griežās ļoti viegli un labi, nekas nejūk un nedrūp.
Vienīg jautājums vai griežās viegli?
Izskatās garda!👍