Vasaras gids: Krodziņš "Kūriņš"

Vasaras gids: Krodziņš "Kūriņš"

16. Aug 2023, 00:00 Banija Banija

Ja jums ir vēlme pieēsties un pat pārēsties, tad jādodas uz Kauguros esošo krodziņu "Kūriņš". Par to iepriekš biju dzirdējusi neskaitāmas atsauksmes un leģendas, tāpēc beidzot šī vieta bija jāiepazīst arī pašai.

Uz Kūriņu dodamies sestdienas pēcpusdienā, cerībā, ka atradīsies mums kāda brīva vieta. Krodziņam ir gana plašas iekštelpas, gan arī terase. Bet cilvēku - pilns! Viesmīļiem patiesi ir ko noskrieties, viņi gluži kā skudriņas tekalē apkārt, galvu pat nepaceļot. Šī iemesla dēļ labu laiku nosēžam pie galdiņa, gaidot, kad mums tiks atnesta ēdienkarte. Netiekam pamanīti, tāpēc ēdienkartei dodos pakaļ pati. Arī ar pasūtījuma pieņemšanu neviens nesteidzas, taču, kad tas darīts, pie ēdiena tiekam gana ātri.

Porciju izmērs? Tik milzīgs, ka no vienas porcijas varētu paēst divi pieaugušie!!! Tā kā mūsu pasūtīto ēdienu porcijā neietilpst piedevas, kartupeļus lūdzam papildus, bet pārcenšamies ar apjomiem. Katrs lūdzam pa kartupeļu porcijai, taču uz mums, diviem pieaugušajiem un diviem bērniem, būtu pieticis ar maksimums divām kartupeļu porcijām.

Es esmu izvēlējusies pildītas kotletes. Iedomājos ierastās kotletītes, kuras parasti pasniedz citās ēstuvēs... bet tad man atnesa šādas milzenes plaukstas izmērā. Ēd un kunksti, jo tik daudz vietas vēderā gluži vienkārši nav.

Arī abas pārējās porcijas ar gaļu ir mežonīgi lielas. Tik milzīgas, ka pat normāls vīriešu kārtas cilvēks tādu apēd ar grūtībām. Gaļa te ir svēta lieta, tāpēc to uz šķīvi krauj neskopojoties.

Loģiski, ka ar savām porcijām galā netiekam, tāpēc līdzi ņemšanai palūdzam kastīti. Sanāca labi daudz ēdamā arī nākamajai dienai. Ēdiens te patiesi gards. Papildu punkti no manis arī par latvisko atmosfēru. Atzīsiet, ka Kauguri pavisam noteikti nav latviskākā Jūrmalas pilsētas daļa (vismaz tāds viedoklis šeit radies), taču šeit skan latviešu mūzika, apkārt latviski runājoša auditorija. Mums patika. Un, jā, tepat, otrpus Kūriņa žoga, pludmale. Perfekta vieta!

Adrese: Kaugurciema iela 47, Jūrmala