Valentīndienas našķis

Valentīndienas našķis

13. Feb 12:18 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Pašus zefīrus gan gatavoju pirmo reizi, iepriekš vienmēr biju tos iegādājusies veikalā, taču, no šodienas tas viss mainīsies, jo šie sanāca supergaršīgi un pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu! 💯

Kas Tev nepieciešams?!

 

▫️ 200gr cukura vai 15ēd/k - veselīgākai versijai vari izmantot arī steviju 

▫️ 110ml udens

▫️ 1/2 paciņa želantīns vai 3 tējk/k

▫️ sarkanā krāsviela

▫️ vesels citrons 

▫️pūdercukurs 

 

 

PAGATAVOŠANA: 

▪️Bļodiņā sajauc 3 tējk/k želantīnu ar 60ml ūdens. 

▪️Tikmēr kaltiņā ieber cukuru , pievieno 50ml ūdens un vesela citrona sulu.


Sīrupu, kas veidosies no citrona, ūdens un cukura vari apmaisīt nedaudz tikai sākumā - vairāk arī nav vajadzības, tiklīdz redzi, ka sīrups sāk vārīties (burbuļot) izskaiti līdz 5️⃣ un vari ņemt sīrupu nost.

▪️Izkausē ūdenspeldē želantīnu. 

▪️Ņem lielāku bļodu un ielej izkausēto želantīnu un uz vidējiem apgriezieniem kult to ar mikseri ~30sek, tad lēnam pievieno sīrupu, un turpini nepārtraukti mikserēt.
▪️Kad redzi, ka masa jau paliek balta un vidēji biezas konsistences, vari apgriezienus mikserim likt lielākus.

Ja Tev ir rokas mikseris kā man, brīdinu- miksēt ēšana būs ilga un jutīsi kā sāk nogurt roka 

▪️Kad masa ir jau staipīgas konsistences pievieno sarkano krāsvielu un vēlreiz kārtīgi sajauc to kopā ar mikseri. 

▪️Masai, kad gatava liešanai formā , jābūt vidēji biezai, tādai kā nedaudz staipīgai. 

▪️Nekavējies un lej to ātri iepriekš sagatavotā traukā, jo masa var ātri sastingt.

▪️Trauku iepriekš sagatavo - iesmērē visu trauku ar nedaudz eļļu, ieklāj pārtikas plēvi, un arī to iezied ar eļļu (lai zefīrs nepielīp un viegli nonāktu nost).

▪️Lej visu masu traukā un izlīdzini gludu. Klāj arī pa virsu pārtikas plēvi, kuru esi iesmērējos ar eļļu.

 

Liec ledusskapī uz pāris h nostāvēties, es gatavoju vakarā, un atstāju uz visu nakti.

 

Kad zefīrs sastindzis uzber uz dēlīša pūdercukuru un liec zefīra masu uz tā. Apber arī virspusi ar pūdercukuru un vari griezt gabaliņos! Es izvēlējos gan kvadrātiņus, gan izspiest sirsniņas - jo svētki taču ❤️

Katru gabaliņu apviļā pūdercukurā un gatavs .

 

Garšos ne tikai kā salds pārsteigums mājiniekiem, bet vari sapakot arī kā saldas dāvaniņas mīļiem draugiem un radiniekiem .

 

Svētkos taču vienu chiiiitiņu un cukuriņu var, vai ne? 

Lai sirsnīgi svētki ❤️