Vai Covid-19 ierobežojumu laikā vecāki var apmeklēt kāzas kopā ar zīdaini?

Vai Covid-19 ierobežojumu laikā vecāki var apmeklēt kāzas kopā ar zīdaini?

15. Jul 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ieviesti vairāki pasākumi, tostarp, arī tādi, kas skar bērnus. Vai šie ierobežojumi attiecināmi arī uz bērniem vecumā līdz 1 gadam?

Slimību profilakses un kontroles centrs skaidro, ka uz zīdaiņiem attiecināmi visi tie paši nosacījumi, kas uz bērniem vecumā līdz 12 gadiem. Tas, savukārt, nozīmē, zīdaiņus vecāki var ņemt līdzi uz pasākumiem, kurus var apmeklēt vakcinētie, Covid-19 pārslimojušie, kā arī personas ar negatīvu Covid-19 testu. Ja pasākums notiek telpās, visiem tā apmeklētājiem sākot no 7 gadu vecuma, kā arī darbiniekiem ir jālieto sejas maskas.

Šādu pasākumu ilgums nedrīkst pārsniegt 4 stundas, un ik pēc 2 stundām telpās jāveic vēdināšana. Brīvā dabā notiekošo pasākumu ilgums nav ierobežots.

Vasara ir kāzu laiks, un šos skaistos svētkus apmeklē arī jaunie vecāki ar zīdaiņiem. LR Tieslietu ministrija norāda, ka no š.g. 9.jūlija laulību reģistrācijā nav personu skaita ierobežojuma, nav jālieto sejas maskas un jāievēro 2 m distance, ja visas klātesošās personas vecumā no 12 gadiem ir vakcinētas vai arī ir pārslimojušas Covid-19 un var to pierādīt. 

Bērni līdz 12 gadu vecumam, tostarp, arī zīdaiņi, var piedalīties laulību reģistrācijas ceremonijā, neuzrādot vakcinācijas, pārslimošanas sertifikātu vai negatīvu testa rezultātu, taču bērns tiek iekļauts kopējā personu skaitā gadījumos, kad laulību ceremonijas apmeklētāju skaits ir ierobežots, jo  kāds no klātesošajiem vecumā no 12 gadiem nav vakcinējies vai pārslimojis Covid-19.