Vai bērns man piedos un es pati sev spēšu piedot?

Vai bērns man piedos un es pati sev spēšu piedot?

16. Dec 2013, 08:58 mamma27 mamma27

Straujiem soļiem tuvojas ne tikai īstie Ziemassvētki,bet arī pasākumi,kas notiek darbā, dārziņā un citur. 

Šis gads jāatzīst man ir īpaši grūts,jo esmu ne tikai mamma vienam,bet nu jau diviem bērniem. Esmu strādājoša mamma,kurai Ziemassvētku pasākumi notiek un jāorganizē ir darbā, jāpagūst uz abu bērnu pasākumiem dārziņā, vēl jāpaspēj iegādāties visiem dāvanas, un kur nu vēl uzcept piparkūkas, sagatavot cienstiņus .................

Pirmo reiz pa šiem gadiem saprotu,ka neesmu pietiekami laba mamma.  Pirmo reiz pa visiem gadiem kopš Adrians iet dārziņā nebūšu uz viņa eglīti,jo ar savu klasi braucu ārpus Rīgas svinēt Ziemassvētkus. Tā nu sanāca,ka datumus mainīt vairs nebija iespējams un savs bērns ir jānostāda otrajā plānā. 

Otra mana sāpe ir tā,ka mazajai Denīzei šie ir pirmo Ziemassvētki dārziņā. Bet es nekādi nevaru samainīties ar kolēģiem,jo darba laiks ir sasprings un arī uz mazās Denīzes eglīti es netieku. 

Gan jau vēl kādai ir tā pat,bet kā lai paskaidroju bērniem?! Adrians jau ir liels ,gan jau sapratīs,bet tā pat sirsniņa sāpēs ka mammas nav. Denīze vēl no tā visa neko nesaprot,bet kad visiem mazuļiem būs mammas,viņai arī gribēsies. Kā tas var būt,ka pienākumi darbā un sveši bērni ir svarīgāki par savējiem!!!

Bet izvēles nav. Kamols jānorij un jācer ka vismaz tētis tiks uz šiem pasākumiem,lai arī viņam darba devēji nav diez ko priecīgi,ka pirms svētkiem divas dienas ir jākavē darbs. 

20131216085527-72321.jpg

To visu nebūšanu ar saviem bērniem gribas kaut kā kompensēt,bet saprotu ,ka lielās dāvanas bērniem neatdos to prieku ,kad mamma un tētis ir kopā ar viņiem. 

Es kā kompensāciju saviem bērniem šogad vedīšu viņus uz Māmiņu kluba eglīti. Katrams savu ,lai laiku veltītu tieši viņam un ne vienam citam!

Māmiņas,kā jūs tiekat galā ar emocijām,kas valda šajā pirmssvēktu juceklī? Man tā vien gribas nolīst malā un izraudāties!

16. Dec 2013, 12:00

Es kā bijusī audzīte varu teikt, ka mums vienmēr eglītes bija pēcpusdienā (ātrākais 16.00) vai vakarā, jo vecāki tā gribēja, protams, bērniem vieglāk ir no rīta. Bet šogad iekrīt tik daudz brīvdienu plus Tev droši vien ir skolēnu brīvlaiks, kad pabūt visiem kopā. Varbūt ir iespēja uzfilmēt pasākumus un tad kopā noskatīties un pārrunāt,un mammai iespēja paslavēt.

16. Dec 2013, 10:33 lauvinja

O jā, tie laiki ir dīvaini. Manai meitai šogad eglīte b/d 11:00. Par cik sēžu ar mazo brāli mājās, tad jau vienalga, bet ja strādātu, tad gan būtu jādomā kas un kā!

lauvinja lauvinja 16. Dec 2013, 09:54

Grūti! Es arī mēdzu kompensēt citādi, ja netieku uz pasākumiem. Bet bērni tāpat jūti, ka tu viņus mīli.

Diemžēl man pašai nav bijusi pietiekami liela vēlme panākt, lai b/d pasākumus rīko 17:30, 18, 18:30, nevis dienas vidū, kad esi spiests atprasīties uz visu dienu.....

mamma27 mamma27 16. Dec 2013, 09:45 runciene

Mums vienā gadā tētis nebija. Un tad Adrians ik pa laikam skaļi pa visu zāli= Tētis atnāca! un tā reizes sešas pasākuma laikā. Bērns tā gaidīja,bet tētis tā arī neatnāca,jo darbā nepalaida☹ Mūsējais ļoti pār'dzīvo ! Laikam jau esam pieradinājuši ,ka visur esam kopā.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 16. Dec 2013, 09:11

Tās ir ikvienas mammas pārdomas un sevis šaustīšana šajā laikā,jo jāpaspēj ir tik daudz! Mana recepte- plānot visu un neuzņemties vairāk kā 1 pasākumu dienā. Protams, Tavā gadījumā viss ir citādi,jo arī skolnieku ģimenēs ir dažādi pasākumi, iešanas, darīšanas. TU noteikti esi laba mamma, jo esi plānojusi, kā pavadīt laiku Māmiņu Kluba eglītēs, kas ir lieliski!