Sastāvdaļas smilšu mīklai:
100g sviests
1 olas baltums
uz smalkās rīves aarīvēts Džiugas siers aptuveni sauja,gramos nemērīju,bet aptuveni 20-30g
šķipsniņa sāls
160g rīsu milti
1/4 tēj.k šķīstošais raugs
Sastāvdaļas siera,apelsīnu krēmam:
1 olas dzeltenums
70ml apelsīnu sula,svaigi spiesta
1/2 tēj.k kukurūzas ciete,var arī kartupeļu cieti
uz smalkās rīves sarīvēts Džiugas siers,arī liku uz aci,kāda saujiņa 20-30g
1 tēj.k cukurs
Gatavojam krēmu:
Katliņā liekam olas dzeltenumu,pievienojam cukuru,cieti,izmaisam ar putojamo slotiņu.Pielejam apelsīnu sulu,izmaisam.Liekam karsēties nepārtraukti maisot līdz krēms sabiezē.Noņemam no uguns un iemaisam rīvēto sieru.Atdzesējam.
Gatavojam smilšu,siera mīklu:
Sviestu,kas pastāvējis istabas tempertūrā putojam ar sāli,raugu un olas baltumu.Pēc tam ieputojam rīvēto sieru.
Maisam iekšā miltus.Ļaujam nostāvēties istabas tempertūrā 20 minūtes.
Ar konditorejas šprici spiežam cepumus uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs.
Uz katra cepuma spiežam apelsīna,siera krēmu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10-15 minūtēm,vai vadamies pēc cepumu izskata.Kad maliņas apbrūnē,tad gatavi.
Cepoties viss gaiss tika ieskauts burvīgā siera aromatā.
Burvīgi....sierīgi....aromātiski....
Drīzumā šis siers būs mans mīļākais un vienīgais,jo ar katru reizi iemīlos tajā arvien vairāk.
Maigā,bet izteiktā siera garša liek to izbaudīt lēnam,nesteidzoties.
Neliels daudzums šī siera ēdienu paceļ spārnos,tas pārņem un apbur...
Maigi kraukšķīgi cepumi ar maigu,patīkamu krēmu...Siers ar apelsīnu,mmmm.....
Tiem,kam patīk iemalkot vīnu,šī uzkoda būs īsta laikā....Burvīga kombinācija....
KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!
Jāpiebilst,ka daudz lasu un skatos tieši pavāru receptes,līdz ar to bez šaubām iedalu sāļos cepumus pie uzkodām,neatkarīgi vai ir papildus krēms vai nē.Pats sāļais cepums jau skaitās uzkoda.
tad iesaku apskatīties pie pavāru receptēm,kādā iedalījumā tiek likti sāļie cepumi.Saldie pie desertiem,bet sāļie pie uzkodām.
Nu tad es jautāšu tā,ja cepumi neskaitās uzkoda,tad kāpēc gatavus veikala cepumus ņem kā pamatu uzkodai un tad tā skaitās uzkoda,bet ja es pati pagatavoju sāļos cepumus tad vairs neskaitās?Šei jau tas pats cepums ir pamats apelsīna siera krēmam.