Uz Anīkšķiem pēc izklaidēm

Uz Anīkšķiem pēc izklaidēm

03. Jul 2019, 21:39 sandux sandux

Kādu nedēļas nogali nolēmām doties ceļojumā. Bet kurp? Ilgi nemeklējot, izlemjam, ka uz Lietuvu. Atrodam Anīkšķus, kas no Rīgas ir triju stundu attālumā, un esam ceļā!

Anīkšķi ir skaista un kopta pilsētiņa ar daudziem interesantiem apskates objektiem.

Pirmajā dienā dodamies pie otra lielākā Lietuvas akmens un uz pastaigu koku galotnēs.

Pa ceļam starp akmeni un taku gaisā var apskatīt gan kukaiņu viesnīcu, gan dažādus putnubūrus, kā arī iepazīties ar dabas objektiem.

Pastaiga koku galotnēs aizved 30 m virs zemes un ir 300 m gara. Tās beigās var uzkāpt vēl augstāk - tornī - un apskatīt apkārtni ar skaisto upi Šventoji no augšas.

Ieejas maksa - viens eiro. Plašāka informācija http://lajutakas.lt/home-ru/

Tajā pašā vakarā mēģinājām atrast ozolu ar sešām galotnēm, bet nobijāmies, ka būs jābrien pa garu zāli, un pusceļā devāmies atpakaļ. Toties manījām, ka turpat ir arī atjaunota koka pils (ļoti līdzīga kā Koknesē), kurā arī var nodoties atrakcijām (piemēram, šaut ar loku) un iepazīt pagātni.

Nākamajā dienā devāmies uz Labirintu parku un Apvērsto māju.

Jāsaka, apvērstā māja nebija tik liela un iespaidīga kā citviet, bet tāpat iekšpusē galva griezās un bildes sanāca diezgan iespaidīgas.

Ieejas maksa - 2 eiro no personas, līdz 3 gadiem bez maksas: https://www.apverstasnamas.lt/

Tomēr lielāko prieku gan maziem, gan arī lieliem radīja turpat blakus esošais atrakciju komplekss "Labirintu parks", kurā var gan pašaudīties, gan nošļūkt ar kamerām no kalna, gan paskatīties greizajos spoguļos, pamaldīties kādā no trijiem dzīvajiem labirintiem vai spoguļu labirintā, paskatīties mini zoo, palēkāt pa batutu, paspēlēt minigolfu.... Jārēķinās, ka šeit pavadīsiet vismaz dažas stundas.

Ieejas biļete maksā 4 eiro, bet ir pieejamas arī ģimenes biļetes (četriem cilvēkiem 13 eiro), tomēr ir vērts piemaksāt par VIP biļeti, lai var izmantot visas aizraujošākās atrakcijas.

Informācija par Labirintu parku: https://www.labirintu-parkas.lt/

Nakšņot varu ieteikt apartamentos ar virtuvi, jo tādā veidā ietaupīsiet vismaz pusi no viesnīcas cenas, bet vakariņas un brokastis varēsiet pagatavot paši un pēc savām vēlmēm. Atpakaļceļā uz Latviju iegriezieties arī lētajā veikalu tīklā "Lidl" - tas ir to vērts!

 

lauvinja lauvinja 03. Jul 2019, 22:45

Ja nu kādam gribas mazliet vairāk ekstrēmu- tad iesaku nobraukt ar rodeļiem, šķiet labākie Baltijā, iemēģināt "Mežakaķi", kur diezgan mazi var izbaudīt iespaidīgu nobraucienu pāri upei, mazākie kopā ar instruktoru!
Ziņkārīgākajiem iesaku uzkāpt Baznīcas tornī un izbaudīt skatu no augšas, ielūkoties bānīša muzejā un aizdoties uz Zirglietu muzeju, kurā bez iespaidīgas ekspozīcijas ir dievīga kafejnīca ar vietējo virtuvi,
Un nakšņot iesaku kādā no apkārtnes viesu namiem pie kāda no daudzajiem ezeriem, baudot dievīgos dabas skatus!