Ūdens vairo skaistumu. 9 ieteikumi, kā atcerēties regulāri padzerties ūdeni!

Ūdens vairo skaistumu. 9 ieteikumi, kā atcerēties regulāri padzerties ūdeni!

19. May 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai izdzertu dienā optimāli nepieciešamos 2 litrus ūdens, tev jāatceras dienas laikā izdzert 8 glāzes ūdens. Izklausās daudz, taču ar dažu triku palīdzību šo dienas mērķi tu sasniegsi bez problēmām! Kā? Lasi tālāk un uzzini!

Ūdens ir ļoti nozīmīgs priekšnosacījums, lai mēs ikdienā justos veseli un enerģiski. Ne velti viena no pirmajām pazīmēm, kas liecina par dehidratāciju, ir galvassāpes, sausa āda, sasprēgājušas lūpas, kā arī pastāv iespēja, ka apēdīsi par daudz, jo slāpes nereti tiek maldīgi noturētas par izsalkumu.

9 ieteikumi, kā atcerēties regulāri padzerties

  • Dzer no caurspīdīga trauka! Ja tev patīk kontrolēt izdzertā ūdens daudzumu, tad krūzīti, no kuras esi paradusi parasti dzert, aizstāj ar caurspīdīgu pudeli. Tas ir tik vienkārši! Dienas laikā tev jāizdzer četras 0,5l ūdens pudeles vai arī divas 1l ūdens pudeles.
  • Novieto ūdens trauku redzamā vietā. Vienmēr turi ūdens pudeli sev tuvumā, lai arī kur tu atrastos: automašīnā, birojā, pie gultas. Tādējādi tu regulāri atcerēties par padzeršanos.
  • Izvēlies ūdeni ar garšu! Ja tev ir apnicis dzert vienkāršu ūdeni, tad vari padarīt ikdienu krāsaināku, izvēloties ūdeni ar garšu – citronu, sarkano ogu, piparmētru.
  • Jau vakarā parūpējies par ūdeni. Lai no rīta pēc pamošanās ātrāk iegūtu dienai nepieciešamo mundrumu, jau vakarā pie gultas noliec pudeli ar ūdeni. Tādējādi tu varēsi uzreiz pēc pamošanās izdzert jau pāris malkus ūdens, pat neizkāpjot no gultas.
  • Izmanto lietotnes telefonā! Nenoliedzami, mūsdienās mobilais tālrunis mums pastāvīgi atrodas blakus, tāpēc vari lejuplādēt savā telefonā kādu no aplikācijām, piemēram, Waterbalance, Water Reminder, kurā varēsi atzīmēt, cik daudz ūdens jau esi izdzērusi, kā arī saņemt atgādinājumu, ja ilgāku laiku būsi par ūdens dzeršanu aizmirsusi.
  • Parūpējies par ūdens krājumiem. Parūpējies, lai tev mājās vienmēr būtu ūdens krājumi, un, dodoties ārpus mājām, varētu ērti paņemt līdzi ūdens pudeli nevis pēc tam meklēt tuvāko veikalu. Izvēloties ūdeni, priekšroku dod dabīgi sārmainam ūdenim (pH8), kas palīdzēs ne tikai remdēt slāpes, bet arī palēnināt novecošanās procesus un regulēt ķermeņa pH līmeni.
  • Izmanto salmiņus! Lai ūdens dzeršanu padarītu pēc iespējas jautrāku, tu vari izmantot arī jautrus kokteiļa salmiņus. Tas palīdzēs izdzert vairāk ūdens, vien pamainot dzeršanas veidu.
  • Marķē pudeli! Atzīmē uz pudeles iedaļas, līdz cikiem jāizdzer konkrēts ūdens daudzums. Tas palīdzēs labāk kontrolēt izdzertā ūdens daudzumu. Lai būtu vieglāk dienā izdzert ieteicamos 2l ūdens, vari izmantot arī četras 0,5l ūdens pudeles, atzīmējot uz tām laiku, līdz kuram katra no iedaļām jāizdzer. Nelielu pudeli tev būs vieglāk ņemt līdzi, lai arī kurp tu dienas laikā dotos.
  • Dzer ūdeni pirms maltītes! Kad jūties izsalkusi, sākotnēji padzeries! Iespējams, esi nepareizi uztvērusi ķermeņa sūtītos signālus un organisms vēlas padzerties nevis ēst.