Tuvojoties vasarai, našķu vietā izvēlies veselīgo augļu smūtiju

Tuvojoties vasarai, našķu vietā izvēlies veselīgo augļu smūtiju

08. May 2020, 16:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad rodas vēlēšanās apēst ko garšīgu, roka tā vien stiepjas pēc šokolādes vai cita salda našķa. Kā zināms, vienkāršie ogļhidrāti, tajā skaitā cukurs, ir viens no ātrākajiem enerģijas gūšanas veidiem. Taču tās ir tikai tukšas kalorijas, jo rafinētajā cukurā nav šķiedrvielu un citu vērtīgu uzturvielu, kas ir augļos un ogās. Ja ir vēlme panašķēties, veselīga alternatīva ir augļu un ogu smūtiji.

Pašmāju zīmols “Rūdolfs” piedāvā plašu produktu klāstu, kas ir laba alternatīva neveselīgajiem našķiem – piecu veidu smūtiji, bez pievienota cukura, bez glutēna, sastāv tikai no blenderētiem augļiem, ogām un sulas. Tāpat arī “Rūdolfs” augļu krēmi būs laba alternatīva ievārījumam, piedeva kādam veselīgam desertam vai vienkārši garda uzkoda saldumu vietā, jo to sastāvā nav pievienots cukurs.

Kādēļ smūtiji ir veselīgi?

Smūtijs ir lielisks veids, kā steidzīgajā ikdienā bagātināt savu ēdienkarti ar vērtīgām uzturvielām. Tā ir lieliska alternatīva vieglas maltītes aizstāšanai, it sevišķi vasaras sezonā, kad īpaša uzmanība tiek pievērsta figūrai. Atšķirībā no sulām smūtijā tiek sablendēta visa ogas, augļa, dārzeņa ēdamā daļa, tādējādi nezaudējot vērtīgās vielas. Augļi, ogas un dārzeņi bagātina mūsu uzturu ar:

·      vitamīniem,

·      minerālvielām,

·      antioksidantiem,

·      šķiedrvielām,

·      augu izcelsmes bioloģiski aktīvām vielām.

Rūdolfs uztura speciāliste Baiba Grīnberga skaidro: «Dārzeņi un augļi ir bagāti augu valsts aktīvajām vielām (polifenoliem, tostarp antioksidantiem), kas tieši pavasara sezonā ir ļoti nozīmīgi labas veselības uzturēšanā; kā arī karotinoīdiem (piemēram, beta karotīns atrodams burkānos, spinātos, ķirbjos, greipfrūtos, plūmēs, persikos, ērkšķogās, mellenēs, upenēs un no tā visoptimālāk veidojas A vitamīns), kas nodrošina skaistu un veselīgu ādu, gļotādu un redzi. Dārzeņos un augļos ir daudz ūdenī šķīstošās šķiedrvielas, kas stabilizē glikozes līmeni asinīs, kā arī atjauno un pavairo zarnu mikrofloru. Starp citu, zarnu veselība tiek cieši saistīta ar cilvēka kopējo un psihoemocionālo labsajūtu!»

Tikai bioloģiski audzētas izejvielas

Ja izvēlies smūtiju iegādāties veikalā, laba izvēle visai ģimenei ir Rūdolfs augļu un ogu smūtiji bez pievienota cukura un glutēna. Rūdolfs smūtiju sastāvā ir tikai bioloģiskas izejvielas. Bioloģisko produktu priekšrocība ir to nekaitīgums organismam, jo tie tiek audzēti, neizmantojot sintētiskos minerālmēslus, pesticīdus un antibiotikas. Bioloģiskās izejvielas aug nepiesārņotā augsnē, līdz ar to arī iegūtais produkts būs tīrāks un augstvērtīgāks.

Zumba fitness trenere Diāna Gžibovska: “Manas ikdienas ritms ir ļoti dinamisks, un ne vienmēr izdodas izbrīvēt brīdi siltas maltītes uzņemšanai. Tomēr es apzinos, ka manai fiziskajai un emocionālajai labsajūtai ir būtiski neizlaist ēdienreizi, tāpēc pirms kardio treniņiem lieliska ogļhidrātus saturoša alternatīva ir augļu un ogu smūtiji. Mani favorīti ir “Rūdolfs” BIO smūtiji, nodrošinot sāta sajūtu un enerģiju, kas nepieciešama aktīva treniņa vadīšanai.”

Smūtiji dažādām gaumēm

“RŪDOLFS” produktu klāstā ir pieci dažādu veidu smūtiji ar īpaši pārdomātu un kvalitatīvu sastāvu:

✓     BEZ pievienota cukura;

✓     NESATUR glutēnu;

✓     NESATUR piena produktus;

✓     Sastāv tikai no blenderētiem augļiem, ogām un sulas.

Priekam BIO ZEMEŅU, BANĀNU SMŪTIJS, 260ml

Sastāvā: blendētas ogas (zemenes, brūklenes, upenes), augļi (banāns, ābols), vīnogu un laima sula.

Zemenēs esošais C vitamīns ir viens no jaudīgākajiem antioksidantiem un imūnsistēmas palīgiem, kas uzlabo cilvēka pašsajūtu.

Iedvesmai BIO MANGO, APELSĪNU SMŪTIJS, 260ml

Sastāvā: blendētas ogas (ērkšķogas, ķirbis), augļi (mango, banāns), burkāns, apelsīnu un laima sula.

Mango auglim piemīt augsta enerģētiskā vērtība. Tas satur daudz A, C, E vitamīna, kalciju, dzelzi, magniju un mangānu.

Intelektam BIO KOKOSA, BANĀNU SMŪTIJS, 260ml

Sastāvā: blendētas ogas (cidonijas), augļi (banāns, ābols), vīnogu un laima sula ar kokosriekstu pienu.

Kokosriekstu piena sastāvā ir minerāli, vitamīni, antioksidanti. Savukārt, cidonijas uzlabo vielmaiņu un labsajūtu - stiprina cilvēka imunitāti.

Labsajūtai BIO MELLEŅU, ZEMEŅU SMŪTIJS ar Čia sēklām, 260ml

Sastāvā: blendētas ogas (mellenes, zemenes), augļi (banāns, bumbieris), ābolu, vīnogu un laima sula un Čia sēklas.

Melleņu sastāvā esošie flavonoīdi palielina specifiskas aktīvas vielas daudzumu, kuri stimulē organismu pašam izstrādāt antioksidantus.

“Enerģijai” BIO KIVI, BUMBIERU SMŪTIJS ar Čia sēklām 260ml

Sastāvā: blendēti augļi (kivi, bumbieris, banāns, ābols), ābolu, vīnogu un laima sula, moringa lapu pulveris un čia sēklas.

Bumbieru sastāvā ir unikālas ēteriskās eļļas, bioloģiski aktīvas vielas, kas spēj palielināt organisma aizsargspējas, kā arī tos rekomendē lietot pie paaugstinātas fiziskās slodzes