Man patīk launagam izvēlēties pārsvarā tādus ēdienus, kas, pirmkārt, nav ilgi jāgatavo un, otrkārt, nav jācep, jāvāra vai kā citādi termiski jāapstrādā. Nu katrā ziņā parasti cenšos pēc iespējas vienkāršākus ēdienus piedāvāt, bet ne mazāk garšīgus:)
Visiem bērniem garšo augļi. Bet katra mamma zina, ka tāpat vien retais bērns ēdīs auglīti-vienmēr vaag sagriezt gabaliņos, stienīšos, sadurt uz iesmiņiem utmldz. T;ap;ec mums iemīļota recepte, kas nemaz nav recepte, ir gatavot augļu palmiņas.
Nepieciešams:
1 banāns
2 kivi, 1-2 mandarīni
200-250 ml bezpiedevu jogurta (mēs lietojam vai Rasas vai grieķu)
dažādu riekstu maisījums apmēram sauja
1 ēdamkarotes medus
Visus augļus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un kārto uz šķīvja.
Tad ņem riekstus (var pirms tam sasmalcināt), uz pannas apgrauzdē (var arī pirms tam izkausēt drusku sviesta un tajā apcept riekstiņus). Kad rieksti apgrauzdējušies smuki brūni, uguni noslēdz nost un riekstiem pievieno medu, samaisa. Traukā kārto jogurtu, pāri kārto saldo riekstu maisījumu. Ticiet, tas ir debešķīgi garšīgs! Un veselīgs! (Šo bieži ēdam arī brokastīs.)
Kad bērni skrien meklēt launagu, galdā ceļ tropiskos augļus un jogurta kārtojumu. Enerģijas lādiņš garantēts!