Tomāti ar baziliku medus un ābolu etiķa marinādē

Tomāti ar baziliku medus un ābolu etiķa marinādē

05. Aug 2014, 17:04 veesma veesma

Konservēšanas sezona manās mājās ir sākusies pilnā sparā. Tad nu padalīšos arī ar Jums ar savām receptēm.

Šoreiz marinēti tomāti ar baziliku. Šie tomātu konservi mūsu mājās ir kļuvuši par visiecienītākajiem, garšo gan lieliem, gan maziem.

Tomātu marinēšanai nepieciešams:

- tomāti;

- svaigas bazilika lapiņas;

- melnie graudu pipari;

- smaržīgie pipari;

- krustnagliņas;

Marinādei:

-  uz 1 litru ūdens;

- 1 EK sāls ar kaudzi;

- 100 g medus;

- 50 g ābolu etiķis.

20140805163139-37952.jpg

Bazilika lapiņas uz 15 minūtēm aplej ar aukstu ūdeni.

20140805163244-39952.jpg

Izkarsētās burkās liek garšvielas, un kārtām tomātus un bazilika lapiņas.

20140805164007-31801.jpg

20140805164112-80365.jpg

Visu pārlej ar verdošu ūdeni un 10 minūtes patur. Tad ūdeni nolej katlā un liek karsēties, pievieno sāli, medu un ābolu etiķi. Uzvāra un lej burkās uz tomātiem. 

20140805164257-90640.jpg

Uzliek burkām izkarsētus vāciņus un liek ūdenī karsēties. 2 litru burkas 10-15 minūtes. Litra burkas es karsēju kādas 7 minūtes.

20140805164346-67680.jpg

Izņemam, kārtīgi aizvākojam un konservi gatavi.

20140805164422-76154.jpg

Kā Jums ar konservēšanu? Ko gardu šogad jau esat pagatavojušas ziemai?

 

Vēsma


20140716142146-40613.jpg

meiva meiva 05. Aug 2014, 20:00

Eh, viss bija labi līdz karsēšanai. 😀 bet izskatās kārdinoši.👍

veesma veesma 05. Aug 2014, 17:52 enjutik

Nu cik es lieku baziliku, tad ekādu rūgtenu piegaršu voņš nav man devis. Varbūt, ja pieliek daudz, tad varētu rasties rūgtenums.