Konservēšanas sezona manās mājās ir sākusies pilnā sparā. Tad nu padalīšos arī ar Jums ar savām receptēm.
Šoreiz marinēti tomāti ar baziliku. Šie tomātu konservi mūsu mājās ir kļuvuši par visiecienītākajiem, garšo gan lieliem, gan maziem.
Tomātu marinēšanai nepieciešams:
- tomāti;
- svaigas bazilika lapiņas;
- melnie graudu pipari;
- smaržīgie pipari;
- krustnagliņas;
Marinādei:
- uz 1 litru ūdens;
- 1 EK sāls ar kaudzi;
- 100 g medus;
- 50 g ābolu etiķis.
Bazilika lapiņas uz 15 minūtēm aplej ar aukstu ūdeni.
Izkarsētās burkās liek garšvielas, un kārtām tomātus un bazilika lapiņas.
Visu pārlej ar verdošu ūdeni un 10 minūtes patur. Tad ūdeni nolej katlā un liek karsēties, pievieno sāli, medu un ābolu etiķi. Uzvāra un lej burkās uz tomātiem.
Uzliek burkām izkarsētus vāciņus un liek ūdenī karsēties. 2 litru burkas 10-15 minūtes. Litra burkas es karsēju kādas 7 minūtes.
Izņemam, kārtīgi aizvākojam un konservi gatavi.
Kā Jums ar konservēšanu? Ko gardu šogad jau esat pagatavojušas ziemai?
Vēsma
Eh, viss bija labi līdz karsēšanai. 😀 bet izskatās kārdinoši.👍
Nu cik es lieku baziliku, tad ekādu rūgtenu piegaršu voņš nav man devis. Varbūt, ja pieliek daudz, tad varētu rasties rūgtenums.