TĪRĪBAS MARATONS: 7.diena. Lupatiņas, švammītes, birstes, slotas

TĪRĪBAS MARATONS: 7.diena. Lupatiņas, švammītes, birstes, slotas

17. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Sveiciens visām, manas dārgās saimniecītes! Esmu pārliecināta, ka esat jau iemācījušās, un protat pašas bez problēmām atbrīvoties no liekā, un tomēr, katram gadījumam jau ierastā kārtā, publicēju mūsu uzkopšanas plānu. Šajā reizē - uzkopšanai paredzētās lupatiņas, švammītes, birstes utt. 

Savācam visus priekšmetus visā mājā vienā vietā. Atstājam tikai pašu nepieciešamāko. 

No kā atbrīvojamies:

  • Veci, nederīgi, bojāti priekšmeti
  • Tas, ko nelietojam
  • Lietas, kas atkārtojas un ir aizstājamas
  • Tāpat kā elektropreču gadījumā, atbrīvojamies no liekajām sastāvdaļām.

Tam, kas paliek pāri, izdomājam atrašanās vietu un pielietojumu.

Gribu ar jums padalīties vienā atradumā, ar ko esmu apmierināta vēl tagad. Tas ir šāds dozators mazgājamiem līdzekļiem (traukiem) ar speciālām kabatiņām švammēm un lupatiņām. Ļoti ērti uzglabāt un arī vizuāli neaizņem daudz vietas. Pirku Depo. Neatceros cenu, bet noteikti nebija dārgi. 

20170411134139-26471.jpg

Un vēl padalīšos savā uzkopšanas priekšmetu uzglabāšanā - glabājam tos pie sienas pieliekamajā - ērti un vietu arī aizņem maz.

20170411134328-38750.jpg

Pakarinām vienkārši uz nagliņas, bet zinu, ka ir arī ļoti ērti sienas stiprinājumi, ko var fiksēt pie jebkuras zienas, pat nelielā telpā. Ļoti funkcionāli un lieliski ekonomē vietas ziņā.

20170411134435-13378.jpg

mincenee mincenee 17. Apr 2017, 10:31

Šajā ziņā mums jau bija kārtība. Kārtība švammīšu jautājumā jau tika ieviesta pirms pāris dienām, kārtojot vittuvē traukus un produktus. Pirms tam jaunās mētājās uz virtuves skapīša, tagad smuki kastē. Un lietotas tiek tikai trauku mazgāšanai, līdz ar to stāv uz izlietnes. Ja tiek lietotas kā cita beršanai, tad parasti uzreiz arī tiek izmestas. Savukārt ar slotām jau pirms tīrīšanas maratons tika ieviesta kārtība, jo mazā lien man pa māju visur līdzi. Drīz sāks rāpot, līdz ar to mums ir tāda kā nemitīgā pātkārtošana mājās, aizvācot lietas no zemes. Bildēs parādu, kā bija pirms tam un kā tagad. Slotiņa ar šaufeli ieguva sev vietu pie sienas pulksteņa vietā, jo tajā tāpat neviens nekad neskatījās. Otras divas stāv vannas istabā.