TĪRĪBAS MARATONS. 12.diena. Kosmētika

TĪRĪBAS MARATONS. 12.diena. Kosmētika

22. Apr 2017, 00:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien ieviesīsim kārtību savas kosmētikas krājumos.

Kas ietilpst šajā kategorijā? Dekoratīvā kosmētika, krēmi, šampūni, ziepes, smaržas. Principā – visi mājās esošie ķermeņa kopšanas līdzekļi, ieskaitot bērniem un vīram (protams, ja vien vīram pret to nav iebildumi) paredzētie. Pie kosmētikas pieskaitīsim arī vates tamponus, ausu tīrīšanas kociņus utt.

20170421184413-44841.jpg

Vienkopus savācam kopā visu kosmētiku un izlemjam, kas no tā visa mums ir patiešām nepieciešams.

Uzreiz bez kavēšanās atbrīvojies no kosmētikas, kurai ir beidzies derīguma termiņš un kura Tev nav piemērota. Pārskati dekoratīvo kosmētiku un atbrīvojies no tās kosmētikas, kura Tev ir vairākos eksemplāros (piemēram, vairākas vienāda toņa lūpu krāsas).

20170421184335-48984.jpg

Lūdzu, atstāj ikdienas lietošanai vienu produktu no katras kategorijas: VIENU šampūnu, VIENU matu kondicionieri, VIENU matu eļļas pudelīti u.tml.

20170421184507-44289.jpg

Gadījumā, ja Tev ir vairāki identiski produkti un tiem ir vēl derīgs uzglabāšanas termiņš, tie atbilst Tava ķermeņa kopšanas prasībām, noslēp liekos produktus tālāk no acīm, un ņem nākamo vien tad, kad iepriekšējais, kurš paredzēts ikdienas lietošanai, ir pilnībā izlietots.

20170421184548-38567.jpg

Vēlos padalīties ar vienu mazu savu viltību, pateicoties kurai es neesmu pirkusi ziepes un krēmus rokām jau gandrīz divus gadus. Nezinu gan, vai tā ir tikai manā ģimenē, bet svētkos gan man, gan vīram un bērniem parasti tiek sadāvināts daudz kosmētikas – dušas želejas, dažādi krēmi. Mēs visus sadāvināto kosmētiku noglabājam skapītī un nepieciešamības gadījumā izmantojam, savukārt dušas želejas es mēdzu ieliet pudelē ar dozatoru un izmantot rokas ziepju vietā. Šādā veidā, kā jau minēju, ziepes neesmu pirkusi jau aptuveni divus gadus.

20170421184616-61945.jpg

Vēl viena viltība – dabīgā kosmētika no dažādiem līdzekļiem, kas atrodami mājās (tas ietaupa gan vietu, gan laiku). Piemēram, kā ķermeņa skurbi es izmantoju kafijas biezumus, savukārt sejai – sodu ar smalko sāli. Savukārt poru attīrīšanai gatavoju masku no želatīna un piena.

Padalies arī ar savām sejas kopšanas līdzekļu receptēm!

20170421184638-73482.jpg

inleila inleila 22. Apr 2017, 23:22

Pēc revīzijas kosmētika satilpst vienā kosmētikas maciņā: skropstu tuša, 3 acu zīmuļi, 2 kastītes ar acu ēnām, tonālais un sejas krēmi. Vannasistabā cenšos izlikt to , kas lietojams katru dienu. Dažas lietas paslēptas vannasistabas skapītī zem izlietnes, bet vēl retāk izmantojamie kosmētikas līdzekļi vai rezerves dušas želejas, šampūni nolikti noliktavas plauktā (labi, ka man tagad tāda ir😀 ) bet tāpat sanāk diezgan daudz pudelīšu, jo mana, vīra un divu bērnu lietas. Nākotnē plānots lielāks skapītis vannasistabā, lai vairāk visu var salikt slēgtos plauktos.

Martuu Martuu 22. Apr 2017, 17:25

Heijā.
Nu šiverešanās drusku sanāca.
Tā,vīram un man atsevišķos traukos stāv,dušas želeja,matu šampūns un kondicionieris,jā arī vīrs mazgā matus šādi,atklāja,ka mīkstāki paliek.
Nekas lieks nestāv vannas istabas metaliskajā plauktiņā,vot aiz durtiņām tika kārtība un šis tas izmest,krāsu šampūni,nieki,viena sejas maska.
Patīk vannas putas,liela izvēle 😃 kosmētikas simiņa tik izrividēta jau kādu laiku atpakaļ,tur nekas lieks nav. Matu spradzītes stāv atsevišķā mazā maciņā.
Pēdējā bildē uztaisīju otu tīrāmo,mazgājamo paliknīti,ja ta var nosaukt,arkarsto līmi un plastikāta pamatnes

mincenee mincenee 22. Apr 2017, 13:00

Ar lielu daudzumu kosmētikas nekad neeemu izcēlusies. Koridora skapī glabājas dekoratīvā kosmētika somiņā un smaržas, pārējais ir vannas istabā. Ķermeņa krēmi gan bija aizklīduši, bet tika nogādāti atpakaļ skapītī. Tā kā man patīk mainīt šampūnus un dušas želejas pēc noskaņojuma, taď no ārējā plauktiņa tika izmests tikai viens matu balzams. Bet no skapīša vēl pāris lietiņas, arī no ksomētikas somiņas tika izmesti acu zīmuļi, lūpukrāsa, skropstu tuša. Un tas viss prasīja tikai kādas 10 minūtes mana laika. Draugs gan no saviem neko neļāva mest laukā.