Tērvetes dabas parks – ar vienu dienu par maz!

Tērvetes dabas parks – ar vienu dienu par maz!

15. May 2015, 18:52 lauvinja lauvinja

Pagājušo svētdienu viesojāmies Tērvetes dabas parkā, tā teikt atkal ciemos pie rūķīšiem! Nebijām bijuši pāris gadus un mūs sagaidīja patiesi jauks pārsteigums – tik daudz jaunumu! Un svarīgākais – visi jaunumi forši! Tērvetes dabas parks strādā bez brīvdienām no pl.9:00 līdz 19:00.

Pa ceļam uz Tērveti mūs priecēja saulīte un dzeltenīgi saulainie pieneņu lauki. Jāsaka kā ir – pieneņu lauki ne pa mata tiesu nav sliktāki par zili lillā lavandas laukiem vai holandes tulpju plantācijām, bet tuvāk mājām gan!

Pie informācijas centra mūs sagaidīja nu jau lielāks auto stāvlaukums. Ja kāds vēl nezin, tad informācijas centrs un lielais auto stāvlaukums ir jaunizveidoti, mazliet uz priekšu vēl aiz vecā, mazā stāvlaukuma pie A.Brigaderes muzeja! Vietas pietiek visiem! Stāvlaukums ir bez maksas, bet ja nu kāds nevēlas pastaigai pievienot daždesmit metrus, var izmanot auto stāvlaukumu pie paša informācijas centra, tiesa par gana nedraudzīgu samaksu 10 eiro pa dienu.

Parks ir liels un bērnu iemīļots. Šī ir viena no vietām, kur par ģimeni uzskata divus pieaugušos un līdz pat 5 bērniem un ģimenes biļete maksā 9.50 eiro, kas, manuprāt, ir ļoti labs piedāvājums pret to, kas tiek dots pretī!

Ieejas maksa parkā:

  • pieaugušajiem – 3.50 EUR
  • skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2.50 EUR
  • ģimenes biļete – 9.50 EUR
  • pirmsskolas vecuma bērniem – brīvbiļete;
  • Tērvetes koka skatu tornis – 0.75 EUR
  • Pasaku bānītis – 0.75 EUR (viena pietura/ vienai personai)

Tomēr, kā var manīt, ne viss parkā ir par brīvu – smukais pasaku bānītis 0.75 eiro viena pietura ikvienam (piem. no lielā rotaļlaukuma līdz informācijas centram ir divas pieturas). Skatu tornis ir par atsevišķu samaksu, tāpat arī jaunā atrakcija – Kopā ar Sprīdīti uz laimīgās zemes Gaisa takām. Šī atrakcija pagaidām bija pieejama tikai testa režīmā, bet pilnībā solās būt atvērta jau ar 16.maiju.

Ieejas maksa:

  • Bērni (5-7 gadi) - 5.00 EUR
  • Studenti - 6.00 EUR
  • Pieaugušie - 8.00 EUR
  • Ģimenes biļete (2+2 un vairāk) - 21.00 EUR

 

Pozitīvi – šajā trasē izmantota drošības sistēma, kura nav jāpārkabina, kas izslēdz iespēju vienlaikus atkabināties no drošības virves ar abām karabīnēm vienlaikus. Tas pasargās kādu pārgalvīgu dauzoņu no traumām.

 

Rūķu ciems ar mājelēm, kur mazajiem rotaļāties. Aitiņas lielajā Rūķu sētā, ko paglaudīt. Rūķu tēta darbnīca. Ragana ar meža buvestībām, Skopulis ar savām izdarībām un milzu rotaļlaukums pļavā ir vienkārši fantastiski!  Un bonusā pastaiga pa sakoptu mežu!

Jāatzīmē, ka Rūķu sētā un Rotaļlaukuma malā ir atvērtas kafejnīcas – kur iemalkot tēju un iekosties burvīgā uz vietas ceptā plātsmaizē, kas bija pavisam silta, gluži no krāsns uz pārdošanas letes uzradusies. Pieejami bija arī otrie ēdieni un zupas, ja kādam kārojas pēc nopietnākas maltītes – cena – viena porcija otrā 3-4 eiro robežās.

Mans ieteikums gan ņemt līdzi pašiem ēdamo un tēju un uzrīkot pikniku pašiem! Mums tāds bija un lielu ieguldījumu deva omīte!

Šī ir burvīga vieta, kur pavadīt dienu un ne nevienu vien dienu, jo mēs vienā dienā nemaz visu nepaspējām.

Bez tam tieši šajā nedēļas nogalē 16.maijā Tērvetes dabas parkā notiks Meža modināšanas svētki – būs koncerti, tirdziņš un ieeja parkā par pliku velti!