Tērvetes dabas parks

Tērvetes dabas parks

01. Jul 2020, 10:16 Cielavinna Cielavinna

Ceļojot pa Latviju un ārvalstīm, esmu sapratusi to, ka ir vietas uz kurām ir vērts atgriezties un uz kurām nē. Latvijā šādu vietu priekš manis ir dažas un viena no tām ir Tērvetes dabas parks.

Pirmo reizi uz šo parku devāmies, kad Raivo bija kādi 5 gadi. Pēc tam devāmies kad Rūdolfs vēl bija bēbis un tagd mūsu braucienam pievienojās arī mazā māsa.

Katru reizi Tērvetes dabas parkā mēs esam atklājuši ko jaunu un šoreiz nebija savādāk.

Man prieks par to, ka parks piedāvā ne tikai maksas stāvlaukumu, kurš izmaksā 10 eiro, bet arī bezmaksas, kuri ir nedaudz tālāk no ieejas.

Lielāks prieks, kuru izjutīsim nedaudz vēlāk bija atlaide ar 3+ karti. Atgādinājums- 3+karte ir jābūt līdzi abiem vecākiem un pasēm, šoreiz mēs aizmirsām tēta karti mašīnā, bet nu mūs ielaida tik un tā ar nosacījumu, ka nākošreiz būs abiem karte līdzi.

Paņēmām parka teritorija karti, kas ir pie kasēm un devāmies baudīt saulaino brīvdienu.

Prieks par to, ka parks ir plašs un dotajā situācijā nebija nekāda veida cilvēku drūzmēšanās vienu viet.

Parka apmeklējums mums vienmēr nootiek ar Rūķa lūgšanu, kas atgādina atkal un atkal kā jāuzvedas mežā, bieži vien tas aizmirstas citiem.

Bērniem protams patika tas, ka var izskraidīties, ielīst mazajos rūķu namiņos, rotaļu laukumi.

Prieks par to, ka skatu tornis tagad ir bezmaksas. Puikas uzskāpa ar tēti un pārējiem, mēs ar Hanniņu sargājām mantas lejā.

Rūķu ciems prieku raisa katru reizi gan lielam, gan mazam parka apmeklējumam. Hannai ciemā ļoti patika, staigāja un ar rociņām apmīļoja mazos rūķus.

Gaisa takas mēs ne reizi neesam izmantojuši parka teritorijā, jo pēc mūsu domām labāk doties koku trašu prieku uz mežakaķi.

Vislielākais atklājums šoreiz mums bija Sprīdiša ceļš rotaļu laukumā. Es īsti tagad nesaprotu, kā mēs to varējām palaist garām iepriekšējās reizes. Sprīdīšu ceļu nācās iziet arī man, jo Rūdolfs ļoti gribēja doties šai piedzīvojumā. Teikšu tā, vietām bija grūti, bet nu mēs visu pieveicām.

Uzkāpām arī Ķēniņa kalnā, bērni pasēdēja karaļa krēslā. Jebkurā gadījumā šinī reizē parku iepazinām daudz daudz labāk un izbaudījām vairāk.

Pēc Tērvetes dabas parka bijām domājuši doties arī uz tur pat esošo jauno Tīklu parku, bet nu secinājām ka pēc četrām stundām ko pavadījām parkā mums vairs nav spēka.

 

Vēl ko gribēju piebilst, ka netālu no Tērvetes dabas parka ir arī Tērvetes alus veikals, kurā var iegādāties garšīgu izlejamo Tērvetes goda kvasu, tiešām garšīgs.

Tērvetes dabas parks atrodams- "Tērvetes sils", Tērvetes pag., Tērvetes novads, LV-3730 .

Darba laiks: 9.00 – 19.00 katru dienu, cik sapratu.

Apmeklējuma cenrādis:

Iesaku arī Jums šovasar doties uz Tērvetes dabas parku.