Tasīti kafijas?

Tasīti kafijas?

18. May 2017, 17:15 Elionore Elionore

Esmu patiesa kafijas cienītāja. Ar nosacījumu, ka tā ir aromātiska, malta pupiņu kafija, svaigi gatavota, ar tik pat daudz piena. Tieši šāda kafija ir neatņemama mana ikdienas sastāvdaļa. Tasīte vai divas. Jā, arī zīdīšanas laikā. Ne par zinātniskiem pētījumiem gribu rakstīt (tie ir daudz, pretrunīgi un katrs pats varam iegooglēt par tēmu), bet par savām attiecībām ar gardo kafiju.

Mani kafijas dzeršanas paradumi ar gadiem mainās - sāku dzert ap gadiem 16, kad piedzīvoju galvassāpes. Apmeklējot ģimenes ārstu, secinājām, ka man nākas sadzīvot ar krietni zemu asinsspiedienu, viņa ieteica dzert kafiju. Studiju laikā dzēru šķīsteni ar pienu, biju pavisam neizvēlīga. Vēlāk, darba laikā nesmādēju dubļu kafiju - aplietu tasītē, ar biezumiem. Šobrīd aizraujos ar dāvanā saņemtās mokkas kanniņas izmantošanu - kārtīgs kausiņš kafijas, trīs minūtes un kafija gatava. Kā no automāta. Ņamm.  Interesanti, ka gaidību laikā no kafijas pēkšņi atteicos vispār - kā vienu no pirmajām grūtniecības pazīmēm varu minēt to, ka pēkšņi mana mīļotā kafija šķita negaršīga. Melnu kafiju nekad neesmu mīlējusi, reizumis iedzērusi vien pieklājības pēc. Īpaši mīlu kafejnīcu kafiju, jo visbiežāk tā gatavota no svaigi maltām pupiņām. Īpašu noskaņu piešķir kartona krūzīte ar vāciņu.

Ne tikai galvassāpju atvieglināšana kafiju man padara tik mīļu. Mirklis ar kafiju - tā ir pauze no steigas, darbiem, ikdienas brīdis sev. Kad rokās ir kafijas krūze, ir sajūta, ka viss ir kārtībā. :)

Pat tad, kad piedzima meitiņa, kuru baroju ar krūti, no kafijas neatteicos. Sākumā, protams, pavēroju, vai tā ietekmē mazuli, bet nekādas izmaiņas uzvedībā/ noskaņojumā neesmu manījusi. Izdzeru līdz divām tasītēm dienā, retu reizi - trīs.

Kafija - mans saldi rūgtais mirklis sev ikdienā. Balta, bez cukura... Jo dzīvē pietiek salduma.

Kādi ir tavi kafijas dzeršanas ieradumi, iecienītākais pagatavošanas veids? Vai zīdīšanas laikā kafija ir ietekmējusi tavu mazuli?

[foto: https://www.pinterest.com/pin/575475658620566901/]

Elionore Elionore 19. May 2017, 14:13 mamma27

Oh, jā, kafijas automāts ir arī mans sapnis, bet cenas... Lai gan droši vien, ja sasummētu visu naudu, ko esmu iztērējusi kafejnīcu kafijās, sanāktu kādi trīs automāti 😃

Elionore Elionore 19. May 2017, 14:12 lauvinja

Jā, mani arī gaidību laikā centās pierunāt dzer kafiju, lai labāka pašsajūta zemā spiediena pēc, bet garšas izjūta bija pilnīgi cita. Pārmetos uz melno tēju ar medu un citronu.

mamma27 mamma27 18. May 2017, 22:52

Lasīju un domāju-kāds par mani uzrakstījis😀 Kafija man kā bauda ir jau gadus trīs.Pirms tam,kas bija tāds dzëriens ,ko var dzétr,var nedzert.Darba protams darīja savu un tur dienā izdzēru 3-4tases.Tomēr pēdējos gados man garšo laba kafija.Kad gaidīju meitu,kafiju nedzēru vispār-retu reizi ciemos.Toties gaidot trešo -kafija bija mans rituāls-tomēr tikai krūzīte no rīta.Arī tagad dzeru tikai vienu krūzi dienā,retu reizi vairāk.Sapņoju oar labu kafijas aparātu mājās,jo tā ir mana vājība!

lauvinja lauvinja 18. May 2017, 19:07

Katru dienu izdzeru vairākas kafijas krūzes. Vienu man vajag no rīta, lai pamostos un normalizētu asinsspiedienu, pārējās šķiet ir vairāk kā rituāls.
Kad gaidīju pirmo, kafiju nedzēru, ar otro turpināju dzert arī gaidību laikā, jo kā teica daktere zems asinsspiediens mazo ietekmēs sliktāk nekā kasīte kafijas. Krūtsbarošanas laikā turpināju mosties ar tasi smaržīgas kafijas.