Tālais ceļš ar patīkamu pieturu Pļaviņās

Tālais ceļš ar patīkamu pieturu Pļaviņās

23. Jul 2019, 09:13 gucci123 gucci123

Labdien!

Mani kopš pirmā dzīves gada vecāki vizināja uz laukiem. Ceļš ir tāls – ar mašīnu jābrauc gandrīz 3,5 stundas. Vienmēr tas tika darīts ar vislabākajiem nodomiem, jo, protams, te ir cita vide, kurā var apgūt daudz praktisku prasmju, kā arī dzīvot lielākā harmonijā ar sevi un dabu.

Atceros, ka lielākoties mašīnā vai vilcienā gulēju, jo tā bija vieglāk pārvarēt milzīgo attālumu. Pēcāk skatījos pa logu, mēģinot iegaumēt un atpazīt noteiktus objektus uz ceļa, piemēram, interesantas formas kokus, kas liecināja, ka tuvojamies noteiktai vietai. Neatceros, ka mēs būtu speciāli pa ceļam apstājušies, ja nu vienīgi, ja bija nepieciešams aiziet uz tualeti. Taču nebija arī garlaicīgi, pa ceļam daudz pļāpājām par daudz un dažādām tēmām...

Arī mans dēliņš nav izņēmums – arī viņš kopš pirmā dzīves gada tika vests uz laukiem. Taču te bija vairāki izņēmumi – kad viņš bija galīgi mazs, stājāmies pa ceļam diezgan bieži, jo viņam bija grūti nosēdēt. Vajadzēja mainīt vidi, līdz ar to tika apgūti pa ceļam (caurbraucot pilsētas) ievērotie rotaļu laukumi. Un par vienu no tiem vēlējos pastāstīt, jo, manuprāt, tas ir viens no daudzveidīgākajiem, ko esmu ievērojusi.

Šis rotaļu laukums atrodas Pļaviņās (adrese: Daugavas ielā 50), blakus Pļaviņu Mūzikas skolai. Ar ko tad tas ir tik ievērojams? Pirmkārt, tur ir diezgan plaša (bruģēta) stāvvieta tieši blakus rotaļu laukumam. Precīzi nezinu, cik gadus tur tas jau atrodas, bet noteikti, ka vismaz 5 gadus. Pretī stāvvietai atrodas laukums ar dažāda augstuma rampām – skrituļdēļotājiem, velobraucējiem, skrituļotājiem. Blakus rampām ir dažāda veida aktivitāšu laukums – kāpelēšanai, šļūkšanai pa caurulēm, līdzsvara noturēšanai, kā arī ir vairākas šūpoles un smilšu kaste. Ir arī soliņi bērniem un vecākiem, kur atvilkt elpu.Lielākiem bērniem aiz aktivitāšu laukuma ir neliels basketbola laukums ar grozu un minigolfa laukums (īsti nevarēja redzēt, kur var dabūt minigolfa piederumus un vai tie ir par maksu/bez maksas). Lielu koku paēnā ir šūpuļkrēsls – tāds romantisks stūrītis...Būtībā izklaidi te var atrast jebkurš – mazāks vai lielāks, un tas ir bez maksas (izņemot minigolfu laikam). Kā jau nelielā pilsētā, arī bērnu nav daudz, līdz ar to nav jāgrūstās un jācīnās par teritoriju.

Ja nu rotaļu laukumiņš ir apnicis, tālāk var aizdoties līdz Pļaviņu pilsētas promenādei (no rotaļu laukuma burtiski 20 m attālumā), kas stiepjas gar Daugavas krastu. Promenāde ir bruģēta, un, veroties uz jebkuru pusi, skats paveras gleznains: var redzēt ne tikai upes līkločus, bet arī pretējo krastu.Viena no mūsu iecienītākajā nodarbēm, apmeklējot Pļaviņu pilsētas promenādi, ir akmeņu mētāšana ūdenī – tā teikt, kurš tālāk aizmetīs? Dēliņš mani vienmēr pārspēj. Tur var atrast arī dažādus interesantas formas un ķīmiskā sastāva iežus, un, ja nu Jūsu bērns ir iežu kolekcionārs (mans ir), tad viņš tur būs patiesi laimīgs:)

Arī šoreiz, braucot uz laukiem, kārtējo reizi sapratu, ka ir jāapstājas un jāieelpo mazpilsētas dvaša gan sevis, gan bērna labā. Maza pauze neko nemaksā (laika ziņā), bet rada daudz patīkamu emociju un sniedz nepieciešamo atelpas brīdi, īpaši, ja ceļš ir garš!

Par mazam pauzēm garos ceļos, Gucci123