Svētes palienu pļavu laipa

Svētes palienu pļavu laipa

10. Jul 2020, 13:38 Cielavinna Cielavinna

Latvija ir skaista valsts par to es pārliecinos katru reizi kad esam atklājuši ko jaunu apskatīt. Lielākā Latvijas bagātība slēpjas laukos, jo tie ir skaistuma un miera iemiesojums. Dzīvojot pilsētā brīžiem ir grūti izrauties pie dabas, tāpēc mūsdienās bieži lauki ienāk pilsētā.

Man prieks par to, ka Jelgava saviem iedzīvotājiem piedāvā ievilkt elpu no pilsētas kņadas dabas nostūrī pilsētas nomalē, runa iet par jaunajām koka laipām  Svētes palienes pļavās.
Tas ir īsts dabas nostūris pilsētā. Tā ir vieta, kurā Tu vari izbaudīt mieru, klausīties sienāžu sarunās, vērot zivtiņu vēlmi peldēt pret straumi un vienkārši kopā ar ģimeni pastaigāties svaigā gaisā.

Kopējais laipu garums ir aptuveni 1,6 kilometri, un tās savienojas ar trim grantētām takām. Lai nodrošinātu iespēju pārvietoties pa laipām arī palu laikā, tās izbūvētas 1,5 m augstumā, laipu platums - 1,8 m. Gājēju drošībai koka laipas aprīkotas ar margām, kurās iemontēts speciāls siets.

Savukārt, lai veicinātu floras daudzveidību, palienes pļavās 1,2 hektāru platībā izveidoti meandri jeb mitrāji, kuros sastādīti dažādi augi, kā piemēram, smaržīgā kalme, parastā niedre un vītola vijmietiņš.

Laipu platformās uzstādīti divi informatīvi stendi, kuros pieejama informācija par Svētes palienes pļavām, tur sastopamo floru un faunu, par pavasara palu īpatnībām.

Prieks par tādām pašvaldībām, kuras rūpējas par savu iedzīvotāju labklājību! 

Šo dabas nostūrī atrast var ļoti viegli- waze ievadam Svētes palienes pļavu laipas un tas Jūs aizvedīs tieši līdz gaļa mērķim. Automašīnu var novietot ceļa malā tur patām.