Superbēbis 2020: Ārsta video konsultācija

07. May 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kristīnes ģimenē aug gan Superbēbīte Odeta, gan arī četrgadnieks Gustavs. Audzinot abus bērnus, Kristīne pagūst paralēli arī strādāt,  tāpēc gluži loģiski rodas mirkļi, kuros viņa jūtas saspringta.

“Šajā laikā ir apātijas sajūta, zūd mērķis tam, ka būtu kaut kas jādara, un motivācija. Protams, tam visam līdzi nāk arī neliela izdegšanas sajūta un trauksme,” stāsta Kristīne.

Lai saprastu, kā uzlabot savu pašsajūtu, Kristīne izmantoja Veselības Centru apvienības piedāvāto iespēju  - video konsultāciju ar ārstu. Šajā gadījumā ar VCA poliklīnikas “Elite” psiholoģi Jeļenu Paņkovu.

Noskaties video un uzzini, kā noritēja Superbēbītes Odetas māmiņas Kristīnes attālinātā konsultācija ar psiholoģi un nepieciešamības gadījumā izmanto arī tu iespēju saņemt ārsta konsultāciju, neizejot no mājas!

VCA Klientu apkalpošanas dienesta direktore Lolita Ķerve norāda, ka situācijās, kad bažījamies par savu veselību, ir ļoti labi, ja ir iespēja izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas un saņemt speciālista konsultācijas. “Video konsultāciju skaits medicīnas aprūpē ir būtiski pieaudzis, jo ārkārtas situācija ir mainījusi to, kā ikdienā rīkojamies, ļoti būtiski mainījušies mūsu paradumi,” skaidro viņa. 

Pierakstoties video konsultācijai ir svarīgi norādīt iemeslus, kāpēc vēlas konsultāciju saņemt, kādas ir pacienta bažas par veselību. Visa informācija ir svarīga ārstam, lai konsultācija noritētu pēc iespējas veiksmīgāk un lietderīgāk. 

Video konsultācijai iespējams pieslēgties gan ar viedtālruni, gan arī ar datoru, kurš aprīkots ar kameru un mikrofonu.

Atšķirībā no klātienes konsultācijas, kur ārstu satiekam klātienē, attālinātajā konsultācijā speciālistu redzam video ekrānā, taču visas pārējās nianses, kas attiecas uz konsultāciju, ir ļoti līdzīgas klātienes konsultācijai. “Pirmkārt, uz konsultāciju ir svarīgi pieteikties laicīgi, jo, lai tā būtu pilnvērtīga, ārstam ir jāiepazīstas ar pacienta atsūtīto informāciju, bet to ir grūti izdarīt, ja tas tiek izdarīts tikai desmit minūtes pirms konsultācijas sākuma,” uzsver Lolita Ķerve.

Vidējais konsultācijas ilgums ir aptuveni 30 minūtes un jau patlaban, ņemot vērā klientu interesi, paredzams, ka video konsultācijas VCA būs pieejamas arī nākotnē, jo tādējādi speciālisti klientiem kļuvuši daudz pieejamāki nekā iepriekš.

Pieteikties video konsultācijai pie speciālista