Esmu kotletes gatavojusi pēc dažādām receptēm. Visas izrādās gardas, tomēr ne visas receptes dod izteikti sulīgas kotletes. Tad, lūk, šī recepte dod akcentu uz sulīgumu, kas nezūd kotletēm atdziestot un pastāvot.
Sastāvdaļas:
300g vistas fileja
600g cūkgaļa
400g svaigs kāposts
1 sīpols
4 šķēles baltmaize,ko varam aizstāt ar auzu pārslām
garšvielas,dilles, pētersīļi,pipari,sāls
ķiploki
Pagatavošana:
Gaļasmašīnā samaļam abu veidu gaļu. Sasmalcinam kāpostu un kopā ar sīpolu un baltmaizi samaļam gaļasmašīnā.
Savienojam abas massas, izmaisam. Pievienojam garšvielas,sasmalcinātus zaļumus, ķiplokus izspiestus caur spiedi.Izmaisam un veidojam kotletes. Cepam sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusem.
Kotletes ir tiešām ļoti sulīgas. Arī otrā dienā tās garšo kā tikko ceptas, nezaudē savu maigumu un sulīgumu.
Kāposts nav manāms, viss kas jūtams, sulīga, garda kotlete.