Šokolādes mafini

Šokolādes mafini

03. Apr 2013, 14:42 maijbite maijbite

Labdien!

Tā kā meitai vakar bija mēnešjubileja (2 gadi 7 mēneši), es gatavoju garšīgus šokolādes mafinus. Jau iepriekš atvainojos tievētājām, bet šim gardumam - man kā kārumniecei - turēties pretī ir grūti. :)  Pirmajā gadā centāmies atzīmēt katru mēneša jubileju, ja ne kā savādāk, tad ar kādu gardumu. Šī tradīcija nav vēl zudusi pavisam arī tagad, bet ne katru mēnesi 2. datumā ko gardu gatavoju...

Atgriežoties pie šokolādes mafiniem, jāsaka, ka sakārojās tieši kaut kas no šokolādes. Pašai receptes nebija, tad nu ķēros klāt interneta dzīlēm. Atradu šeit: http://njamnjams.wordpress.com/2011/02/07/sokolades-mafini-chocolate-muffins/

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāze sviesta (110 g),
  • 2 olas,
  • 1 glāze paniņu (240 ml),
  • 1 3/4 glāzes miltu (230 g),
  • 2/3 glāzes kakao (60 g),
  • 1 1/4 brūnā cukura (260 g),
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote sodas,
  • vaniļa,
  • 1/2 tējkarote sāls,
  • sadrupināta šokolāde (Piebilde: es sagriezu mazos gabaliņos un beigās iemaisīju mīklā).

Gatavošanas gaita:

1. Sviestu izkausē, pievieno olas un paniņas un kārtīgi izmaisa.

2. Atsevišķā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, tām klāt lej sviesta-olu-paniņu maisījumu un maisa tikai līdz brīdim, kad visas sastāvdaļas ir savā starpā sajaukušās (tas nekas, ja mīklā paliek kādi kunkuļi).

3. Mīklā iecilā šokolādes gabaliņus (tie var būt palielāki, jo mazie gabaliņi izkūst un tos mafinos nemaz nemana).

Bilde no personīgā arhīva vēl bez šokolādes gabaliņiem....

20130403142957-66121.jpg

4. Kad mīkla sajaukta, to pilda formiņās (2/3 no formiņas) un liek 190 grādos cepties 20-25 min.

Piebilde: Es pildīju tā, lai pietiktu 12 formiņām. Cepu 20 minūtes.

20130403143843-23773.jpg

20130403143911-69983.jpg

20130403143950-53566.jpg

Ļoti vienkāršs, garšīgs un smaržīgs gala rezultāts.

Lai labi garšo! :)

Maija

P.S. Teksts receptei no http://njamnjams.wordpress.com/2011/02/07/sokolades-mafini-chocolate-muffins/, bet bildes no personīgā arhīva.