Smieklu joga - veids, kā restartēt organismu

11. Sep 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunajā sezonā jaunumus piedzīvot arī Māmiņu Kluba raidījums, jo turpmāk tevi svētdienās gaidīs jauna rubrika – Māmiņu Klubs testē. Tajā mūsu raidījuma vadītāja Rūta izmēģinās jaunas lietas, vietas un izdzīvos jaunas emocijas.

Gluži kā šoreiz, kad Rūta devas iepazīties ar smieklu jogu. Vai zini, kas tā ir? 

Arī Rūtai tas bija vēl nebijis piedzīvojums, jo iepriekš viņa nav apmeklējusi nevienu jogas nodarbību, par smieklu jogu nemaz nerunājot.

Kā atklāj “Smieklu joga” pasniedzēja Karīna Mošenkova, smieklu joga ir unikāls koncepts, kurā ikviens var izsmieties, un, kas svarīgākais, tam nav vajadzīgs īpašs iemesls, anekdošu lasīšana vai arī humors. It īpaši smieklu joga noderīga tiem, kuriem ikdiena ir noslogota un tajā pietrūkst smieklu.

Smieklu joga palīdz atbrīvoties no stresa, endorfīnus saražojot mākslīgi. “Smieklu joga” pasniedzēja Karīna Mošenkova: “Pozitīvais, ka mūsu ķermenis neatpazīst apzinātos un neapzinātos smieklus, un abos gadījumos endorfīni izdalās vienādi.”

Lai smejoties ķermenī notiku bioloģiskās izmaiņas, svarīgi smieties vismaz 10 – 15 minūtes, un to laikā organismā notiek restarts un atjaunošanās. 

Priecīga vēsts – smieklu joga būs pieejama arī Māmiņu Klubā -, jo, kā atzīst raidījuma vadītāja Rūta, iespējams, tieši māmiņas ir tās, kurām ikdienā kārtīga izsmiešanās pietrūkst visvairāk, tāpēc joga būs labs veids, kā palīdzēt izdalīties endorfīniem.