Smelies iedvesmu no šefpavāra Renāra Purmaļa jaunām receptēm!

Smelies iedvesmu no šefpavāra Renāra Purmaļa jaunām receptēm!

23. Jul 2019, 12:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas atrodas tavā ledusskapī? Bieži vien tā plauktos ir daudzi iesākti produkti – karote kausētā siera vai dažas ripiņas desas un vientuļš burkāns. Visbiežāk tie nonāk skapja dziļumā un tiek aizmirsti, galu galā beigās nonākot atkritumos.

Tā, pasekojot līdzi saviem paradumiem, varam piefiksēt, ka izmetam lielu pārtikas apjomu, lai gan, nebaidoties eksperimentēt un savienot dažādus produktus, no tā dēvētajiem atlikumiem varam pagatavot gardas maltītes visai ģimenei.

Eksperimenta “Pārpalikums nav tikums” ietvaros pie mūsu redaktorēm viesojās šefpavārs Renārs Purmalis, kas daudziem zināms kā TV raidījuma “Gatavo dabā” vadītājs, lai pieņemtu izaicinājumu un pagatavotu maltīti ģimenei no mājās atrodamajiem produktiem.

Ieskaties, kādi gardumi tapa Indras un Darjas mājās, un smelies iedvesmu nākamajām maltītēm!

Kopā ar Renāru Purmali Indras mājās tapa spirdzinoši vitamīnu salāti, dārzeņu sautējums un maizes pudiņš

Kopā ar Darju šefpavārs pagatavoja svaigu gaspačo zupu un rupjmaizes kārtojumu

Kas ir "food waste"? Mūsu valodā to varētu tulkot kā neēdami pārtikas atkritumi, kas paliek pāri no ēdieniem vai pārtikas produktiem. Šī ir mūsdienu sabiedrības dzīvesveida problēma, jo ikdienā izsviestā pārtika gadu no gada tikai pieaug līdz ar sabiedrības labklājību. Pārtikas atkritumu mazināšana ir kopēja sabiedrības problēma, par kuras izglītošanu arvien vairāk iesaistās sabiedriskas organizācijas un arī uzņēmēji.