Slokas ezera dabas taka un Ragaciema bāka

Slokas ezera dabas taka un Ragaciema bāka

05. Jul 2020, 15:04 Cielavinna Cielavinna

Aplūkot Slokas ezeru un dabas taku jau vēlējos sen, bet vienmēr kaut kā plāni mainījās. Tāpēc tagad kad braucām uz Jaunķemeriem, nolēmām iegriezties un izstaigāties.

Pie ezera ir plašs stāvlaukums, līdz ar to ir kur novietot auto. 

Ezera krastā ir izvietots skatu tornis, no kura var lūkoties putnus. Mēs sastapām pīli un gulbi. Bērniem šis tornis patiks, jo tas ir ūdei un pa to ejot tas šūpojas.

Vēl kas ļoti labi, ka arī šeit ir izvietoti informācijas stendi, līdz ar to mūsu skolniekam aktivizējam lasītprieku.

Slokas ezers ir sekls piekrastes ezers ar dolomītu grunti, bagātīgām ūdensaugu audzēm un sēravotiem. Ezerā ligzdo vairākas aizsargājamas putnu sugas un tā ir nozīmīga migrējošo putnu atpūtas vieta. Tāpēc Slokas ezers ir laba putnu vērošanas vieta, īpaši pavasara un rudens putnu migrācijas laikā.

Tālāk dodamies uz pastaigu taku, kuras sākums apzīmēts ar zīmi, kurā attēlots āpsis ar tekstu, ko ienes to iznes. Ļoti patika tas, ka taka ir lokveida un atpakaļ nebūs jānāk pa to pašu ceļu. Takas garums ir 3,1 km. Dodoties pastaigā pa taku tagad ir iespēja ieraudzīt arī daudz savvaļas orhideju.

Ejot pa pastaigu taku, varēsiet vērot, kā dažādi meža tipi nomaina viens otru. Te ir gan īsts pavasarī applūstošs mitrais melnalkšņu mežs jeb dumbrājs ar sūnu un dzeņu daudzveidību, gan auglīgs priežu damaksnis sēņotāju priekam, gan nosusināts un kokiem apaudzis augstais purvs, kurā joprojām izdodas atrast pa dzērvenei un ieelpot vaivariņu smaržu. Takas tālākajā daļā atradīsiet vairākus sporta elementus bērniem. Tie ir veidoti no dabas materiāliem un noderēs kāpelēšanai, kā arī līdzsvara un veiklības pārbaudei. 

Bērniem ļoti patīka melleņu lasīšana, jo kas var būt garšīgāks par pašu lasītām ogām. Hanna nedaudz iztaigājās pa mežu.

Jebkurā gadījumā taka ir izbraucama ar ratiem. 

Man šī taka ļoti patika, jo ir ļoti ainaviska. Ja Jums sanāk būt šai pusē, iesaku aizbraukt. Taka ir marķēta ar šādu marķējumu.

Savukārt braucot no takas var aizbraukt līdz Ragaciema bākai. Samērā skatā interesanta bāka, jo galīgi neatbilst ierastajam bāku skatam. Pie lielās bākas atrodas arī vecā mazā bāka. 

Ragaciema jūras piekrastē biju pirmo reizi un varu teikt ļoti skaista jūras piekraste.

Bāku atrast ir samērā interesants process.

Mēs braucām līdz šai zīmei, kas ir uz šosejas Sloka -Talsi, skaitās gaisā jūdze.

Pēc tam ejam mežā iekšā līdz jūrai un tad pa labi, līdz ieraugam bāku.

Skaista pastaiga gar jūru garantēta.