Šķelto zirņu un ķirbju zupa

Šķelto zirņu un ķirbju zupa

11. Feb 2016, 20:35 IlvaV IlvaV

Droši vien lielākā daļa, izlasot nosaukumā piesaucam lielo ogu, nemaz nevērs vaļā recepti, lai apskatītu. Man vēl joprojām ir diezgan neskaidrs, kāpēc pret ķirbi ir tik nepareiza attieksme, jo, manuprāt, tas ir brīnišķīgs, un tikai mēs paši varam to padarīt vai nepadarīt par dikti garšīgu.

Šīr ir brīnumgarda  zupa, kuru tieši dažādās garšvielas palīdz izskaistināt.

Nepieciešams:

vistas buljons- 1,5 l 

1 sīpols

pusotra glāze delteno šķelto zirņu

700 g ķirbja

3-4 ķiploka daiviņas

1 kanēļa miziņa

ingvera sakne

koriandrs, kurkuma, melnie pipari, (zemesrieksti, kokosriekstu piens), pētersīļi20160211202608-88686.jpg

Uzvāra buljonu, liek iekšā zirņus, kanēļa miziņu un sviestā apceptu sīpolu. Kad buljons atkal uzvārījies, samazina uguni, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra apmēram 30 minūtes. Tikmēr nomizo ķirbi, sagriež mazos kubiņos. Uz pannas apcep ķiploku, kurkumu, sarīvētu ingveru, koriandru. No katla ņem laukā kanēļa mizu un liek iekšā ķirbjus un garšvielas. Vāra uz mazas uguns atkal kādu pusstundu-zirņi jau būs izšķīduši, bet ķirbji daļēji būs redzami. Lej klāt kokosriekstu pienu (nav obligāti). Apcep uz pannas zemesriekstus, sasmalcina blenderī. 

Traukā lej aromātisko zupu, pa virsu ber riekstus (nav obligāti) un zaļumus.

20160211203329-46340.jpg

Zupa ir ļooti sātīga, ļoti aromātiska. Un ķirbju nīdējiem pat neradīsies nojausma, ka tiek ēsts ķirbis:)