Siguldas vagoniņš

Siguldas vagoniņš

05. Jul 2020, 23:16 Klintasmamma Klintasmamma

Brīžiem šķiet, ka Siguldā esam bijuši tik bieži, ka viss jau ir zināms, taču bija kāda aktivitāte, kuru manas meitas vēl nebija baudījušas - braucienu Siguldas vagoniņā pāri Gaujas senlejai. Un es pati, šķiet, atgriezos 20 gadus senā pagātnē, kad skolas ekskursijā ar klasi, nedaudz izbīlī trīcošām kājām, baudījām izcilo ainavu. 

Tā kā Siguldas pusē izskatījās, ka ir ļoti daudz cilvēku, devāmies uz Krimuldu. Tur ir plaša stāvvieta, neliels rotaļu laukumiņš un glīts muižas parks, kur doties pastaigā, taču tā kā ārā ik pa brīdim smidzināja, nolēmām, ka šoreiz pastaiga izpaliks.

 

Biļetes Krimuldas pusē var iegādāties pie vagona pavadones (maksājot tikai ar skaidru naudu), vagoniņam piestājot, tāpēc sanāk gaidīt dzīvajā rindā, cerot tikt iekšā. Viens brauciens aizņem ~ 7 minūtes un vagoniņš kursē ik pēc 20 minūtēm, tāpēc, saskaitot, ka mums priekšā jau gaida 34 cilvēki, ar 4gadnieci blakus un mazāk nekā 1gadnieci ratiņos, nolēmu tomēr negaidīt vairāk par 40 minūtēm un braukt atpakaļ uz Siguldas pusi.

Arī citiem apmeklētājiem noteikti iesaku izvēlēties tomēr Siguldas pusi, jo tur var gan biļeti kasē iegādāties (var maksāt arī ar karti), gan pagaidīt kafejnīcā vai zem jaukas nojumes, vērojot apkārtni, gan arī iegādāties kādu našķi vai dzērienu. Var arī pavērot drosmīgos zērgļa braucējus, apsolot sev, ka kas tāds noteikti jāizmēģina. 

Iespaidi: Patika abām ar 4gadnieci! Vagoniņš nešūpojas, tāpēc bail nav:) Skats ir fantastisks, taču es ar telefonu nemācēju noķert tā skaistumu:( Patīkams pārsteigums bija ~ pusceļā uz lielās egles esošais lācis ar medus podu, kas katram mazajam braucējam ir "kā punktiņš uz i"izcilam braucienam. Gaidīsim rudens krāsainās lapas un noteikti brauksim vēl!

Darba laiks vasarā: 10.00-18.20, bet ziemā 10.00-17.00

Biļeti iespējams iegādāties braucienam 1 virzienā vai abos. Var ņemt līdzi bērnu ratiņos!

Vagoniņā pieejams arī roku dezinfekcijas līdzeklis. 

Cenas (vienā/abos virzienos)

pieaugušajiem (8/12)

bērniem 3-12g.v. (5/8)

Bērniem līdz 2 gadu vecumam (ieskaitot) - 0 EUR

Atlaides ir S! karšu īpašņiekiem un bezmaksas biļetes ir cilvēkiem ar invalidāti un bērnu invalīdu pavadoņiem. 

Adrese: Jāņa Poruka iela 14, Sigulda, Latvija, LV-2150