Šāda plātsmaize būs uz mūsu svētku galda!

Šāda plātsmaize būs uz mūsu svētku galda!

21. Jun 2013, 09:31 mamma27 mamma27

Vispirms liels paldies par ievdesmu uztura speciālistei Gunai Rijkurei,kura video sarunā par ēšanu vasarā pastāstīja savu plātsmaizes recepti. Tad nu man iepatikās doma par to ,ka var tak izmantot arī rudzu miltus ,ne tikai kviešu,un nolēmu izmēģināt.

Lai arī sākumā nebija ne jausmas kā garšos,jo esmu pieradusi pie baltmaizes produktiem,tad rezultāts pārsteidza. Un galvenais pārsteigums bija,kad vīrs viens noēda pus plāti:) viņš ar parastajiem miltiem vispār neēda rabarbermeizes. Tad nu nolēmu ,ka šādam gardumam noteikti jābūt uz mūsu galda Līgo vakarā.

Tātad,lai pagatavotu plātsmaizi nepieciešams. Divas olas un glāze cukura.

20130621092227-58207.jpg

Kārtīgi visu sakuļam.

Tad pievienojam divas glāzes rudzu miltu.

20130621092258-51665.jpg

Iemaisam miltus un pievienojam glāzi kefīra un tējkaroti cepamā pulvera.

20130621092533-86047.jpg

20130621092546-35004.jpg

20130621092600-12438.jpg

20130621092620-87229.jpg

Kad viss sakults, sagatavojam pannu, ieklājam cepampapīru , un lejam virsū masu.

20130621092658-91687.jpg

Rabarberus sagriežam gabaliņos un beram pa virsu.

20130621092725-66269.jpg

Pagatavojam pārlējumu:

viena ola + 6 ēd.k. skābā krējuma + 10 ēd.k. pūdercukura(man izbeidzās cukurs mājās).

20130621092817-81003.jpg

20130621092829-93858.jpg

Visu sakuļam un pārlejam pār rabarberiem.

20130621092853-18598.jpg

Pusi plātes pārberam ar kanēli.Jo man pašai kanēlis ne visai,tāpēc taisu uz pusēm,lai visiem garšotu.

20130621092943-81559.jpg

Liekam cepties.

20130621093002-19672.jpg

20.min. 200 grādos. Pārbaudam ar koka irbulīti.

Kad plātsmaize gatava, ļaujam atdzist,lai vieglāk nāk nost no cepampapīra. Sagriežam gabaliņos un liekam uz galda.

20130621093107-56372.jpg

Lai lustīga līgošana un gardas plātsmaizes !

 
mamma27 mamma27 21. Jun 2013, 14:38 veesma

es taisīju arī tavējo! tā garšoja man un Adrianam. Bet šī vīram. Tagad jāmēģina uztaisīt ar jauktiem miltiem.varbūt garšos visiem😀

veesma veesma 21. Jun 2013, 13:06

Recepte kā manai rabarberu maizei, tikai kviešu miltu vietā ieliki rudzu miltus.
Būs man arī jāpamēģina šāds variants.

mamma27 mamma27 21. Jun 2013, 12:20

Nu man mamma ar tā kādreiz teica. bet pamatojums ir tāds,ka rabarberi pārraug.Tomēr tagad mamma izrauj lielos un tad aug atkal jauni ,mazi un garšīgi.mēs lietojam visu vasaru,nekādas vainas!

mamma27 mamma27 21. Jun 2013, 11:18

Jo pūdercukurs nav tik salds kā cukurs un rabarberi ir skābi. Ja liek cukuru ,tad pietiktu ar kādām 4-5 karotēm. es sākumā pieliku 6 karotes un bija ļoti skābs.

mamma27 mamma27 21. Jun 2013, 09:57 ulula

Tā kā rabarberi man mājās daudz,es vēl domāju,ka labi būtu viena glāze rudzu un viena kviešu miltu,jo man kā kūku cienītājai prasījās maigāku.Bet meita un vīrs ēda šito labi,tāpēc ko gan neizdarīsi mīlestības dēļ😃