Rūta tikusi pie savas sapņu siltumnīcas. Vai arī tev būs savējā?

02. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Rūta turpina rosīties savā dārzā, un jau pērn viņas ģimene apsvērusi ideju par siltumnīcu pašu dārzā. Šogad iecere ir realizēta un Rūta tikusi pie savas sapņu siltumnīcas, kurā zaļos puķes un augs veselīgi dārzeņi.

Izvēloties savu sapņu siltumnīcu, pārdomā, kādām vizuālajām funkcijām tā kalpos. Rūtas siltumnīcas projekta autors Andris Jansons saka, ka gadījumos, ja tas ir hobijs nevis ar audzēšanu nodarbojas ikdienā, svarīgi pievērst uzmanību arī siltumnīcas izskatam – kā siltumnīca izskatīsies kopējā teritorijā. 

Siltumnīcu veidi:

  • Plēves siltumnīca ar koka karkasu;
  • Plēves siltumnīca ar metāla karkasu;
  • Alumīnija polikarbonāta ar metāla karkasu;
  • Stikla siltumnīca ar metāla karkasu.

Rūta savam dārzam izvēlējusies koka karkasa siltumnīcu ar rūdītu stiklu. Koks apstrādāts tā, lai ekspluatācijas laikā nebūtu jādomā par nekādiem remontdarbiem. Kā teic Rūta, šāda bijusi viņas izvēle, jo siltumnīca ir dārzā labi pārredzamā vietā. Meklējot siltumnīcas iegādes iespējas, viņa pārskatījusi dažādus variantus līdz atradusi meistaru Andri Jansonu, ar kuru kopīgi pārskatīti dažādi varianti līdz atrasts šis konkrētais modelis, kura nosaukums ir “Grieta”. “Kad ieraudzīju modeļa nosaukumu “Grieta”, vairs nebija variantu, un teicu mammai, ka mums būs šī siltumnīca,” atceras Rūta.

Siltumnīca ir uzskatāma par mazo arhitektūras formu hobijam, dzīvespriekam un dzīvesstilam. “Produkts ir ļoti unikāls, kādu neatrast citur Baltijā, jo koks ir apstrādāts ar īpašu tehnoloģiju, līdz ar to siltumnīcas kalpošanas laiks būs vismaz 10 līdz 15 gadi,” saka meistars Andris Jansons, norādot, ka siltumnīcu nevajadzētu uzstādīt vietā, kurā ir ļoti liels mitrums, tāpēc vēlamā vieta tās novietošanai būtu terase, bruģis vai izveidots speciāls betona pamats. 

Rūta saka, ka viņiem siltumnīca vairo prieku, tā ir lieliska kopābūšana ar iespēju arī redzēt augļus.

Ja arī tu apsver ideju par savu siltumnīcu, neatliec sapni uz vēlāku laiku un realizē to jau tagad!

Rūta savu sapņu siltumnīcu atrada

www.cerise.lv