Rudenim piestāv kanēlis - pagatavo “Cinamon roll” mafinus!

Rudenim piestāv kanēlis - pagatavo “Cinamon roll” mafinus!

21. Nov 2017, 15:09 Strazdbūris Strazdbūris

Kanēļmaizītes ir viena no manām vājībām. Es izmantoju katru iespēju tās iegādāties vietās, kur zinu,ka tās vienmēr būs perfektas! Taču līdz šim fakts, ka ar smalkmaizīšu mīklu esmu uz jūs - mani atturēja tās pagatavot pašai. Taču kādā tumšā rudens vakā es tik ļoti vēlējos ienest mājās saldo kanēļa smaržu, ka ļāvos eksperimentam. Eksperimentam,kas vainagojās ar fantastiski aromātisku un gardu rezultātu. Turklāt šis būs pa spēkam teju ikvienam un prasa ļoti maz laka, turklāt to pagatavošanai ir ļoti interesants risinājums. Būtībā kanēļa mafini.

20171121150919-29581.jpg

Vēlos padalīties ar šo recepti arī ar jums, lai katrās mājās ieplūst fankastiskais aromāts un garšu kārpoņas gavilē.
 
Lai pagatavotu 6 gab būs nepieciešams 
Forma mazajiem keksiņiem
Keksiņu papīrīši
milti 120g
baltais cukurs 25g
sāls 1,4 tk
cepamais pulveris 1 1/2 tk
ola 1gab
sviests 42g
brūnaia cukurs 100g
kanēlis 1 1/2 tk
piens 120ml + 1/2ēk
krēmsiers 25g
pūdercukurs 50g
 
 
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sagatavojiet pannu ar papīrīšiem.
 
Gatavo pildījumu.
Nelielā bļodiņā samaisa kopā 1/2 izkausēta sviesta ar brūno cukuru un kanēli. Noliek malā.
 
Gatavo mīklu.
Bļodā samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas (miltus, cepamo pulveri,cukuru un sāli). 
Citā bļodā samaisa kopā otru pusi izkausētā sviesta, olu un 120ml piena līdz viss labi samaisījies. Masu pievieno sausajām sastāvdaļām un maisa tikai tik ilgi līdz sastāvdaļas samaisījušās.
Liek mīklu formiņās, aizpildot aptuveni 1/4 daļu formiņas, Tad katrā formiņā ieliek kanēļa pildījumu,kuru ar dakšiņu pavisam nedaudz iebaksta arī mīklā.
Cep 12-15 minūtes 200 grādos.
Kamēr mafini cepas, pagatavo glazūru. Samaisa kopā krēmsieru, pūdercukuru un 1/2 ēdamkaroti piena. Kad mafini gatavi un izņemti no formiņām - pārlejam ar glazūru, izmantojot nelielu karotīti.
 
Lai izdodas un labi garšo!