Rokām, sejai un arī logiem! Kā Tu izmanto mitrās salvetes?

07. Aug 2017, 16:03 Klintasmamma Klintasmamma

Pirms pāris mēnešiem vīramāte man pastāstīja, ka bērnu mitrās salvetes izmanto mājas uzkopšanā - esot ideāli piemērotas dažādu virsmu tīrīšanai. Nobrīnījos un tā arī nepārbaudīju līdz vakardienai, kad kaijas un baloži uz manas palodzes kārtējo reizi bija noorganizējuši sapulci, ar knābjiem un spārniem logu ātri vien pārvēršot plankumainā briesmonī. 

Klinta bija līdzās un negribēju iet pie ierastā ķīmijpūšamā līdzekļa logiem, vīrs bija izgājis un sarunāt ar viņu Klintas savākšanu nevarēju, taču tas logs kaitināja.

Ar Klintu pie rokas meklēju kaut ko, ar ko logu glābt, pēkšņi uz galda pamanot viņas mitrās salvetes. Paņēmu 1, sāku tīrīt, izlietoju vēl 2 līd logs izskatījās pārsteidoši labi. Bez īpašas piepūles izdevās paveikt šo itin nepatīkamo darbu vien dažās minūtēs, nebaidoties par izsmidzināmo logu līdzekli, ko Klinta varētu ieelpot. 

Tad nolēmu papētīt, cik labi salvetes tīra manas melnās virtuves flīzes, uz kurām, šķiet, var redzēt, pilnīgi katru mazāko gruzīti vai plankumu. Arī flīzes tīrīt bija viegli, kā arī man negaidīti bija uzradies palīgs. Klintai ideja patika, arī viņa labprāt ņēma salvetes un palīdzēja mammai tīrīt flīzes. Šis risinājums noteikti nebūs tāds, ko izvēlēšos katru reizi, tīrot dzīvokli, taču ik pa reizei, kad bērns ir ieķēries rokā un es negribu viņai lieki kaitēt ar sadzīves ķīmiju, mēs noteikti ņemsim palīgā mitrās salvetes!

Kā ir jūsu mājās? Vai arī tur mitrās salvetes tiek izmantotas neierastā veidā? 

Tri Bio esmu visai daudz lietojusi, lai negribētu to bērna klātbūtnē pūst. Nav jau tā, ka tikai ar salvetēm tiek tīrīts, bet tad man bija risinājums, kad bērns ir blakus.

Klintasmamma Klintasmamma 08. Aug 2017, 13:50 Saulite21

Man bija periods, kad centos visu tīrīt ar ūdeni+švammi, arī citronu, bet nu nestrādāja tas un arī bija pleķi

Saulite21 Saulite21 08. Aug 2017, 13:10

Man berni ir izaugusi no salvetem, bet ka bija vajdziba un lietojam, ta ari tiriju galdus un mebeles. Paris dienu atpakal sapratu ka janoperk salvetes, lai var notirit sekciju,jo ar svammi tirot paliek sausmigi pleki.

mamma88 mamma88 08. Aug 2017, 09:54

Es ar mitrajam salvetem netiru virsmas maja,bet tas izmantoju tikai dodoties arpus majas,lai berniem apslaucitu rokas vai dibenu pamperu nomainas laika. Ikdiena ari berniem vairs neizmantoju(mazgaju ar udeni visu). Ari visu citu notiru ar udeni samercetu svammi. Ta kimijas izmantosana man skiet parapileta. Lietoju to loti reti.

Sheridana Sheridana 07. Aug 2017, 18:15

es slauku puteklus no skapisiem 😀