Rocky-road Lieldienu rulete un pēcsvētku olu salāti

Rocky-road Lieldienu rulete un pēcsvētku olu salāti

15. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienas tuvojas straujiem soļiem, bet vēl nezini, ko celt galdā viesiem? Palīgā nāk “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits ar patiesu kulināro pērli – svētku ruleti. Šī recepte būs tavā gaumē, ja dod priekšroku svinīgam noformējumam, lieliskais garšai un minimālām pūlēm virtuvē.

Savukārt pēc svētkiem nereti attopamies ar lielu daudzumu skaisti sakrāsotu olu, kuras negribas vienkārši izmest. Aicinot uz atbildīgu pārtikas izlietošanu, “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits ir sagatavojis lielisku ideju, kā izmantot pāri palikušās olas – pagatavojot gardus pēcsvētku olu salātus brokastīm!

 

Rocky-road Lieldienu rulete

6-8 porcijām

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 100 g pūdercukura
  • 30 g kviešu miltu
  • 40 g kakao

Krēmam:

  • 200 g vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
  • 200 g maskarpone
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa vanilīna cukura

Dekorēšanai:

  • 100 g tumšā šokolāde
  • Zemenes
  • Favorina šokolādes vafeles dekorēšanai
  • Favorina šokolādes oliņas ar riekstiem dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
  2. Bļodā ar olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo gaišās putās. Pievieno kakao, miltus un saputo.
  3. Atsevišķi saputo olu baltumus stingrās putās. Pa daļām iecilā brūnajai masai un kārtīgi iemaisa.
  4. Mīklu izlīdzina pannā vai formā ar cepamo papīru. Cep 180 grādos 20 minūtes.
  5. Uz cepamā papīra uzkaisa kakao, uzliek virsū izcepto biskvītu ar papīru uz augšu un sarullē, uzklājot dvieli. Atstāj atdzist, tikmēr pagatavo krēmu.
  6. Bļodā liek maskarpone, saldo krējumu, vanilīna cukuru un saputo stingrā krēmā.
  7. Kad biskvīts atdzisis, ar karoti nevienmērīgi uzsmērē iebiezināto pienu. Virs tā pa visu biskvītu izsmērē balto krēmu.
  8. Sasmalcina dekorācijas un uzber uz krēma, pietaupot arī dekorēšanai. Sarullē ruleti.
  9. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Uzlej uz ruletes un dekorē ar zemenēm un Lieldienu dekoriem.

 

Olu salāti pēcsvētku brokastīm

4 porcijām

Sastāvdaļas:

  • 4 cieti vārītas olas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 bundža konservēta tunča savā sulā
  • 50 g marinētu kaperu
  • 1 ēdamkarote grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Maize pasniegšanai
  • Lociņi pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Smalki sakapā sīpolu un liek bļodā. Pievieno sagrieztas olas, tunci, kaperus, jogurtu, majonēzi, sinepes un garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Salātus liek uz maizes un uzber lociņus.

 

Ieskaties arī citās “Lidl virtuves” receptēs: Receptes (lidl.lv)