Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu pārslas
2 glāzes piens
2 olas
150g biezpiens
1 vidēja lieluma burkāns
1 ēd.k sviests
100g bezpiedevu jogurts
vaniļas cukurs vai citrusa augļu miziņa
4 ēd.k manna
cukurs ap 3 ēd.k,bet būtībā pēc garšas
var pievienot žāvētus augļus,riekstus utt. es piebēru apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas
Pagatavošana:
Pienā izvāram rīsu pārslu biezputru.Ļaujam dzesēties.
Olas putojam ar cukuru,vaniļas cukuru un sviestu līdz cukurs izkusis.
Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves.
Saputotajām olām pievienojam jogurtu,biezpienu un rīvēto burkānu,visu vēl saputojam.
Pievienojam mannā un izmaisam.
Savienojam rīsu pārslu putru un biezpiena massu,saulespuķu sēkliņas,visu izmaisam.
Liekam ietaukotā formā un cepam ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.
Pasniegt var kā siltu tā aukstu,ar ķīsēli vai svaigu ogu mērci.