Puķkāposta biezenis ar laša gabaliņiem

Puķkāposta biezenis ar laša gabaliņiem

11. Feb 2016, 14:32 taschinka taschinka

 Vēlos piedāvāt receptes, kas ne vien der lieliem berniem un pieaugušajiem, bet arī nedaudz mazākiem. Vispār jau putras un biezeņi ir ienākuši mūsmājās labu laiku atpakaļ, tagad tik papildinam ar dažādām piedevām un baudam.


Sastāvdaļas: 

 

puķkāposts

piens

muskatrieksts

šķipsniņa sāls

 

Laša fileja, vai kādas citas zivs gabaliņi

 

Drupačām:

vienādās proporcijās:

maize, es ņēmu pusi uz pusi maizi un mandeles. Var ņemt jebkuru maizi, var cepumus, var arī auzu pārslas

siers der cietais vai puscietais

pētersīļi, bet var ņemt jebkādus zaļumus

 

Gatavojam puķkāpostu biezeni:

Liekam katliņā pa ziediņiem sadalītu puķkāpostu, pielejam pavisam nedaudz ūdeni, tik tā,lai nepiecep apakšu. Sautējam uz mazas uguns zem vāka līdz gandrīz mīksti. Pielejam pienu un turpinam sautēt  līdz puķkāposts šķīst ārā. Sablenderējam. Pievienojam muskatriekstu un sāli pēc garšas. 

 

20160211141832-30523.jpg

 

Man bija laša fileja, kas sagriezta plānās šķēlītēs. Liekam lasi karstumizturīgā mazā formiņā, ko ieliekam katliņā ar nelielu ūdens daudzumu. Zem vāka tvaicējam līdz lasis gatavs.Tas notiek ātri.

 

20160211141725-88707.jpg

 

 Zaļo, burvīgo dekoru gatavojam ātri un vienkārši.Visu ieliekam dzirnaviņās un samaļam vai sablenderējam.

20160211141752-44942.jpg

 

Šķīvī kārtojam puķkāpostu biezeni,pāri laša šķēlītes. Visam pāri uzdrupinam drupačas, kas ir gan vizuālais akcents, gan garšas bagātināšanai.

Maiga zivtiņa un tik pat maigs biezenis, ko papildina, pasvītro  zaļās drupačas.

20160211141805-87886.jpg