Profesija- Māte!!!!

02. May 2016, 14:16 ber4y ber4y

Māmiņas lomu apzinājos tad, kad piedzima mana mazā princesīte.

Mātes loma man nāca ilgi un savā ziņā grūti. Centos kļūt par māti gandrīz divus gadus, līdz nolēmu aiziet pie ārsta. Kaut man pirms tam nepatika ginekologi, tomēr sapratu ka vajag aiziet. Labi ka aizgāju, atklāja man miomu. Neliela operācija un pēc pusgada pieteicās mums mazā dvēselīte. Nu jau precīzi pirms gada uzzināju par viņu.

Sākumā pat neapzinājos kas tas ir. Taču labi saprototies ar bērnu esmu guvusi kaut nelielu saprati. Man liekas, ka mana mazā princese saprot mani. Pārdzīvo ar mani, smejas ar mani. Šobrīd esmu ļoti apmierināta ar visu. Šo trīs mēnešu laikā mums ir bijusi viena  negulēta nakts. Pārvarējām pirmo temperatūru. Esam iedzīvojušās savā ikdienas režīmā.

Materiālā ziņā, lai arī cik noliegtu grūtniecība iespaido. Grūtniecības pēdējos mēnešus ļoti jāpaļaujas uz savu vīru, jo pēdējos mēnešus nesaņem nekādu naudu. Kā arī, ka piedzimst bērns arī ilgu laiku neko nesaņem. Tāpēc ļoti jāplāno budžets. Atklāšu ka tas nemaz nav viegli. Takā baroju ar krūti mazo, šobrīd īsti nekādi tēriņi lieli uz bērnu nav. Tomēr gribas kādu skaistu lietu, kādu vasarīgu kleitiņu, un tur nu atkal nepieciešams finansiāls atbalsts.

Veselības ziņā..

Tas noteikti ir liekais svars, kas nemaz tik viegli negrib atkāpties. Mēģinu darīt ko spēju, taču trūkst tas kas pabīda mani un dod motivāciju. Esmu mēģinājusi vingrojumus ar bērnu kopā. Ir interesanti. Pamēģiniet. Bērnam arī jautri. Ikreiz ka taisi presīti pretim bērnam, tur priekšā ir smaids, kas liek vēl darboties. Pamazām, pamazām…

MĪTS VAI PATIESĪBA…

ZOBI..

Saka jau ka grūtniecība atņem vienu zobu. Man tā bija. Bet kamēr nesāp tikmēr neliecies ne ziņas. Līdz kamēr sāk augt blakus “gudrības zobs” un nu jādodas pie zobārsta.

Izaugsme. Kopš ir bērns ģimenē, esmu palikusi tīrīgāka. Nevaru izturēt ka izlietnē stāv trauku kalni, ka mājā ir nekārtība. Pamostos un aši sakārtoju, lai miers ir. Esmu palikusi drošāka, saku kas man patīk un kas nē. Jo tagad es atbildu par vel kādu dzīvību. Es vairs nevaru sēdēt un no malas uz visu noskatīties. Zinu ka man nav īsti kam jautāt padomu pēc visa. Pati cenšos apgūt visu par bērnu. Šausmīgi nepatīk ka kāds cenšas uzspiest savu viedokli. Cenšos klausīt tikai sevi.

Karjeru bērns nav iespaidojis. Vienīgais šobrīd ir atelpas brīdis no darba. Īstenībā tas pat bija ļoti nepieciešams. Šīs mājā pavadītās dienas ir katram vajadzīgas, tāpat kā pēc sabiedrības. No septembra man pat ir padomā uzsākt jaunas mācības. Sen lolotas mācības jeb sapņu profesiju. Un dekrēta laikā to es varētu pat pagūt. Manas zināšanas tik aug un aug ikdienu.

Savstarpējās attiecības mazliet mainījās, jo vairs jau neesam divi vien. PALDIES manam vīram, kas bija man klāt ik minūti kamēr satikāmies ar mazo princesīti. Bez viņa atbalsta būtu ļoti grūti, un tāpat pirmās nedēļas bērna dzīvē. Šobrīd mums ir tā ka es rūpējos par mājas dzīvi un bērnu un vīrs dodas darbā. Mainījies ir tas ka mums priekš sevis ir mazāk laika, un nevaram aizbēgt no ikdienas jebkurā laikā. Bet bērns ir papildinājis un stiprinājis mūsu savienību.

Draugu loks ir minimāli mainījies. Runas protams ka vairāk ir par un ap bērniem. Vairs nav runas par ikdienišķām likstām. Bet nevar aizmirst par draugiem. Draugi tas ir stiprs vārds. Ejot cauri visādām grūtībām tu saproti, kas ir draugs.

Katru dienu pavadu tā lai ir atmiņas. Iemūžinu katru savas meitiņas dienu, pierakstu visu interesanto. Lai ka bērns paliks vecāks būtu interesantas atmiņas. 

Es neteiktu, ka esmu kaut ko baigi zaudējusi, kopš esmu mātes lomā, drīzāk esmu daudz ieguvusi. Par neko dzīvē nemainītu savu šī brīža mātes lomu. Paldies par to meitiņai.  

20160502141600-10169.jpg

20160506085037-83483.jpg