Probiotikas un imunitāte: kā tās savā starpā saistītas?

Probiotikas un imunitāte: kā tās savā starpā saistītas?

09. Apr 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lietojot produktus, kuru sastāvā ir probiotikas, tavs organisms ir pārklāts ar neredzamu aizsargkārtiņu, šādi pasargājot tevi no iespējamām saaukstēšanās slimībām. Būsi taču redzējuši šādas TV reklāmas, vai ne? Jautājam profesoram Anatolijam Danilānam, vai patiesi probiotikas stiprina imunitāti?

Skaidrības labad jāsaka, ka probiotiķus vari uzņemt gan ar pārtikas, gan probiotisko preparātu palīdzību. Atšķirībā no pārtikā pievienotajām probiotikām, uztura bagātinātājā tās ir dozētā daudzumā un tieši tik daudz, cik organismam nepieciešams, lai uzlabotu vispārējo veselību.

Lietotas probiotikas, tās ir ieteicams dzert kursa veidā divu nedēļu garumā agrā pavasarī un pirms ziemas. Kā notiek pats organisma stiprināšanas process? Probiotikas nokļūst tajās organisma zonās, kuras ir visnovārdzinātākās un apslāpē slikto baktēriju darbību. Tā vietā aktīvi ražojot un vairojot organismā labās baktērijas, kas rūpējas par labu pašsajūtu, enerģiju un veselību.

Probiotikas ir labās baktērijas, kas organisma veselībai ir ļoti vajadzīgas. Tās ir ļoti, ļoti daudz, pat tūkstošiem pasugu. Tomēr probiotiķu zinātne vēl ir pie liela neatklāta kalna, kurā nākotnē noteikti rāpsimies. Ticu, ka vēl daudz ko ar tām varēsim izdarīt. Tās probiotikas, kuras pažreiz pazīstam, lielus brīnumus nedara,“  stāsta profesors Anatolijs Danilāns.

Viņš iesaka tās lietot tad, ja ir caurejas dēļ novārdzināts organisms un vajadzīgs atjaunot miklofloru, ja ir vāja imunitāte, regulāri pūšas vēders vai arī brīžos, kad lieto antibiotikas. Tas ir tādēļ, ka antibiotikas nogalina ne tikai slikto, bet arī labo. Probiotikas palīdz atjaunot mikrofloru. „Bet cerēt, ka probiotiķu dēļ pagarināsies mūžs, ir maldīgi. Probiotikas jau mūžīgi neuzglabājas organismā. Tās paveic vajadzīgo darbu un pēc laika tiek izvadītas. Rūpējoties par savu veselību, ieteiktu neaizmirst arī par veselīgu dzīvesveidu, svaigu gaisu, fiziskām aktivitātēm, saulīti un mīlestību. Tie ir veselības un imunitātes garanti,“ uzskata profesors.

Māmiņu Klubs

Māmiņu Kluba izvēle:

20140402165152-65441.jpg

Zarnu traktam labvēlīgo baktēriju avots

10 paciņas pa 1,5 g

To lietojot, Jūs varat būt drošs, ka saņemsiet organismam draudzīgos probiotiķus, kas atjauno zarnu mikrofloras līdzsvaru un mazina ar stresu saistītu diskomfortu, tādu kā vēdera sāpes, slikta dūša.

probio‘stick ir inovatīva probiotiku formula, kur izmantoti plaši dokumentētie pienskābo baktēriju celmi Lactobacillus helveticus R52 un Bifidobacterium longum R175 un patentētā mikrokapsulēšanas tehnoloģija Probiocap®. Šī progresīvā tehnoloģija aizsargā baktērijas no kuņģa skābes iedarbības, tā nodrošinot to nokļūšanu zarnu traktā, kur tās ir nepieciešamas. Viegli mutē šķīstošais, patīkamas garšas pulveris ir iepakots vienas devas paciņā, tādēļ  Probio’Stick® var lietot bez ūdens uzdzeršanas jebkurā vietā un laikā. Ērti lietojams ceļojot, jo nav jāuzglabā ledusskapī.

Viegli lietojamās paciņas probio‘stick ir efektīvs un dabisks risinājums aktīviem cilvēkiem, kuri cieš no stresa.

Īpašības:

-      Uzlabo un līdzsvaro zarnu trakta mikrofloru;

-      Mazina stresa radītu kuņģa-zarnu trakta diskomfortu (vēdera sāpes, slikta dūša);

-      Mikrokapsulēts, no kuņģa sulas pasargāts / klīniski pārbaudīts

-      Ērts lietošanai – vienu reizi dienā / jebkurā laikā / nav jāuzdzer ūdens / nav jāuzglabā ledusskapī / pulverveida

-      Garšīgs (patīkama, dabiska plūmju garša)

-      Ērts ceļojot

-      Tikai 6 kalorijas vienā paciņā / dienā