Piparkūku un baltās šokolādes siera kūka!

Piparkūku un baltās šokolādes siera kūka!

16. Dec 2020, 15:22 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Vai Tu jau zini kādu kūku šogad celšu savā svētku galdā?
Manā foto gozējas manis pašas ceptā “PIPARKŪKU BALTĀS ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA”, ar kuru našķējāmies pagājušajos ziemassvētkos ! 

Ticu, ka manas mājas nav vienīgās kur allaž pāri palikušas piparkūkas pēc svētkiem , tāpēc , šeit būs lieliska kūkas recepte, lai lietderīgi izmantotu krājumus! 🍪

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Pamatnei -

🍰 50g sviests

🍰 150g piparkūkas

Pildījumam:

🍰 200g baltās šokolādes vai šokolādes podziņas

🍰 400g krēmsiers

🍰 150ml skābais krējums

🍰 2 olas

🍰 1tējk. vaniļas ekstrakts

Dekoram:

🍰 piparkūkas

🍰 dzērvenes 

 

Pagatavošana arī ir pavisam vienkārša:

Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 170grādiem. Tikmēr ieziežam cepamformu ar sviestu un malas notin ar cepamo papīru. Pamatnei izkausē sviestu un smalki samaļ piparkūkas. Sagatavoto masu liek kūkas formā un piespiež masu vienmērīgi, liek ledusskapī atdzist. 

Tikmēr ūdens peldē izkausē šokolādi un bļodā sakuļ krēmsieru ar skābu krējumu līdz viendabīgai - gaisīgai masai. Pievieno olas un vaniļas ekstraktu, turpina kult līdz viendabīga masa. Kā pēdējo visam pievieno izkausēto šokolādi. 

Lejam uz jau atdzesētas kūku pamatnes un virskārtu vienmērīgi nolīdzina. Liekam cepeškrāsnī uz 60-65min 150C temperatūrā. 

 

Lai izdevušās kūkas, svētki un visi citi labumi kā šovakar , tā visu nākamo gadu! 👩🏼‍🍳

Arī citas garšīgas receptes atrodamas manā instagram profilā - __eat_better