Padalīšos ar gardas piparkūku tortes recepti.
Tortei nepieciešams:
- 200 g sviests;
- 1/2 glāze cukura;
- 4 olas;
- 300g piparkūkas;
- 1/2 glāze piena;
- 1 glāze riekstu;
- 1/2 tējkarote sodas.
Pildījumas:
- 200-300g marmelādes;
- 600g skāba krējuma
- 1/2 glāze cukura.
200g mīksta sviesta saputo ar 1/2 glāzi cukura.
Pa vienam pievieno 4 olu dzeltenumus.
Visu kārtīgi samaisa.
Pievieno 300g gaļas mašīnā samaltu vai sablendētu piparkūku un sodu. Es izmantoju parastās piparkūkas.
Pievieno 1/2 glāzi piena un 1 glāzi sasmalcinātu riekstu.
Visu kārtīgi samaisa.
Masā iecilā ar 2 ēdamkarotēm cukura saputotus 4 olu baltumus.
Mīkla gatava.
Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja mīkla nepielīp pie irbulīša, tad ir gatavs.
Kamēr torte cepas, gatavojam pildījumu. Traukā sagriežam marmelādi.
Pieberam cukuru.
Pieliekam skābo krējumu.
Visu samaisam un noliekam uz laiciņu, lai marmelāde pakūst. Pa laikam var apmaisīt.
Gatavo kūku atdzesējam.
Atdzisušu sagriežam trīs daļās.
Katru kārtu pārsmērējam ar gatavo marmelādes krēmu.
Virsējo kārtu pārsmērējam tikai ar gatavo krējumu, marmelādi cenšamies nelikt.
Kūku dekorējam ar piparkūku drumstalām, mandarīniem un marmelādes šķēlītēm.
Torte šķērsgriezumā.
Torte sanāk ļoti garda, nedaudz līdzīga medus tortei.
Labu apetīti!
Vēsma