Piparkūku torte

Piparkūku torte

05. Jan 2014, 15:20 veesma veesma

Padalīšos ar gardas piparkūku tortes recepti.

Tortei nepieciešams:

- 200 g sviests;

- 1/2 glāze cukura;

- 4 olas;

- 300g piparkūkas;

- 1/2 glāze piena;

- 1 glāze riekstu;

- 1/2 tējkarote sodas.

Pildījumas:

- 200-300g marmelādes;

- 600g skāba krējuma

- 1/2 glāze cukura.

200g mīksta sviesta saputo ar 1/2 glāzi cukura.

20140105140722-25803.jpg

Pa vienam pievieno 4 olu dzeltenumus.

20140105140842-70021.jpg

Visu kārtīgi samaisa.

20140105140920-99228.jpg

Pievieno 300g gaļas mašīnā samaltu vai sablendētu piparkūku un sodu. Es izmantoju parastās piparkūkas.

20140105145955-79025.jpg

Pievieno 1/2 glāzi piena un 1 glāzi sasmalcinātu riekstu.

20140105141323-71685.jpg

Visu kārtīgi samaisa.

20140105141434-62421.jpg

Masā iecilā ar 2 ēdamkarotēm cukura saputotus 4 olu baltumus.

20140105141756-76189.jpg

Mīkla gatava.

20140105141904-12441.jpg

Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep 180 grādos aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, ja mīkla nepielīp pie irbulīša, tad ir gatavs.

20140105142807-62040.jpg

Kamēr torte cepas, gatavojam pildījumu. Traukā sagriežam marmelādi.

20140105142852-87504.jpg

Pieberam cukuru.

20140105143003-44320.jpg

Pieliekam skābo krējumu.

20140105143108-21988.jpg

Visu samaisam un noliekam uz laiciņu, lai marmelāde pakūst. Pa laikam var apmaisīt.

20140105143216-13958.jpg

Gatavo kūku atdzesējam.

20140105143256-70192.jpg

Atdzisušu sagriežam trīs daļās.

20140105143354-32590.jpg

Katru kārtu pārsmērējam ar gatavo marmelādes krēmu.

20140105143524-67207.jpg

Virsējo kārtu pārsmērējam tikai ar gatavo krējumu, marmelādi cenšamies nelikt.

20140105143706-30217.jpg

Kūku dekorējam ar piparkūku drumstalām, mandarīniem un marmelādes šķēlītēm.

20140105144218-89901.jpg

20140105144324-45691.jpg

Torte šķērsgriezumā.

20140105144436-93082.jpg

Torte sanāk ļoti garda, nedaudz līdzīga medus tortei.

 

 

Labu apetīti!

 

Vēsma