PIESAKIES Latvijā ražotu linsēklu eļļas, rapšu eļļas un kaņepju eļļas testiem!

PIESAKIES Latvijā ražotu linsēklu eļļas, rapšu eļļas un kaņepju eļļas testiem!

04. Nov 2015, 10:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs esam par Latvijā audzētiem produktiem! Vietējo ražotāju produkcija ir veselīga, tā ir pārdomāti audzēta, mazu un lielu cilvēku punčiem piemērotos apstākļos. Visi zina par olīveļļas labajām īpašībām, vet, vai zinājāt, ka pie mums aug tik ļoti vērtīgi augi kā rapsis, ko bieži vien pamanām jau iztālēm kā dzeltenus, saules piedzītus laukus? Vai esat dzirdējuši par kaņepes ārstnieciskajām īpašībām un to, cik zarnu traktam un veselībai noderīgas ir linsēklas? Mēs ļausim jums to visu izbaudīt pašām! Piesakieties testiem!

Produkti ar kvalitāti

Cilvēka pašsajūtu un dzīves kvalitāti lielā mērā ietekmē uzturs, tāpēc pēc iespējas vairāk jālieto dabīga un kvalitatīva pārtika. Vienu no galvenajām uzturvielu pamatklasēm veido tauki. Mūsu izvēle vai lietojam dzīvnieku izcelsmes taukus, kuri galvenokārt ir bagāti ar piesātinātajām taukskābēm, kurām ir enerģētiska funkcija un pārmērīga to lietošana uzturā paaugstina holesterīna līmeni asinīs, veicina aptaukošanos, vai izvēlamies augu izcelsmes taukus - eļļas, kuras nodrošina mūsu organismu ar vērtīgām taukskābēm – omega 3, omega 6, omega 9, vitamīniem.

Protams arī augu eļļas ir dažādas kvalitātes. Svarīgi ir pievērst uzmanību tam, no kādiem augiem un ar kādu tehnoloģiju tās iegūtas.

Latvijā, Iecavā SIA "Iecavnieks&Co" ražo nerafinētu auksti spiestu rapšu eļļu ar augstu, pastāvīgu eļļas kvalitāti, un to jau ir novērtējuši arī daudzi pircēji. 

''Iecavnieks&CO'' ražotā rapšu eļļa ir domāta lietošanai gan svaigā veidā, gan cepšanai. Uzņēmums ir veicis analīzes, nosakot dūmošanas punktu Iecavniekā ražotajai rapšu eļļai, un tas ir 227°C. 

Testējamie produkti

20151103151040-95076.jpg

Taukskābju satura ziņā nerafinēta rapšu eļļa ir līdzvērtīga olīveļļai un tautā tiek dēvēta par ''Ziemeļu olīveļļu''. Rapsī, tāpat kā olīvās, ir daudz mononepiesātinātās taukskābes - oleīnskābe (omega-9), tās ir stabilas karsēšanas laikā. Rapšu eļļa satur arī polinepiesātinātās omega-3 un omega-6 taukskābes. Tās rapšu eļļa ir ideālā, veselībai vēlamā proporcijā 1:2. Auksti spiestā rapšu eļļa ir bagāta ar vitamīnu E, kas ir dabīgs antioksidants un tiek dēvēts par jaunības eliksīru.Pat viena tējkarote eļļas dienā mūsu organismu spēj apgādāt ar vajadzīgo daudzumu eļļā paslēpto taukskābju un citu vērtīgo vielu. 

20151103151108-83343.jpg

20151103151116-67896.jpg

 

 Auksti spiesta linsēklu un kaņepju eļļa: 

·         Satur vērtīgās polinepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6.

·         Nesatur ĢMO

·         Lieto tikai svaigā veidā!

·         Ražots Latvijā no vietējām izejvielām.

Auksti spiestas kaņepju un linsēklu eļļas satur polinepiesātinātās taukskābes omega-3 un omega-6. Īpaši vērtīga ir polinepiesātinātā taukskābe omega-3, kuru organisms pats nesintezē , tādēļ tā ir jāuzņem ar pārtiku.

Kaņepju eļļā veselībai labākā omega-3 un omega-6 attiecība 1:3.

Polinepiesātinātās taukskābes (omega-3 un omega-6) ir svarīgs nervu šūnu būvelements,  veicina gremošanas procesus, palīdz pazemināt holesterīna līmeni asinīs, uzlabo vielmaiņu, veicina matu augšanu, stiprina nagus u.c..

Eļļas lieto tikai svaigā veidā! Nedrīkst karsēt!

Lietošana:

dzer pa 1-2 tējkarotēm dienā,

pievieno salātiem vai jau gatavam ēdienam (putrām, vārītiem kartupeļiem u.c.).

Pēc atvēršanas uzglabāt vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī.

Ieinteresējām tevi?

Piesakies testiem, rakstot uz ina@maminuklubs.lv

Mēs sazināsimies personīgi ar ikvienu, ko izvēlēsimies testam izlozes kārtībā!

Atceries: piesakoties produktu testam, tu apņemies tuvāko 2 nedēļu laikā iesūtīt savu blogu ar atsauksmi par produktu. Blogā pastāsti, kas produktā patika, ko tajā novērtēji visvairāk. Priecāsimies arī par fotogrāfijām!

Kā iesūtīt atsauksmi?

- Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU"

- Izvēlies rubriku Sieviešu Klubs un tagu - "Produktu-testi"

- Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā

20151103151204-65805.jpg

Cielavinna Cielavinna 02. Nov 2015, 11:35

Gribētos izmēģināt😀 Izklausās, ka ļoti labi produkti😀