Piedalies konkursā un laimē mieru veicinošu pārsteiguma balvu no kampaņas "Stresam Nē!"

Piedalies konkursā un laimē mieru veicinošu pārsteiguma balvu no kampaņas "Stresam Nē!"

04. Jul 2017, 14:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sliktais stress ģimenē var kļūt par apburto loku, tāpēc aicinām Tevi piedalīties konkursā, komentārā ierakstot savu oriģinālo ideju par to, kā vislabāk ikdienā uzveikt slikto stresu!

Savu ideju komentārā vari pievienot gan rakstveidā, gan kā fotogrāfiju. No visiem konkursa dalībniekiem izvēlēsimies divus oriģinālāko ideju autorus, kam piešķirt īpašas kampaņas "Stresam Nē!" pārsteiguma balvas.

Gaidīsim idejas līdz 5. jūlijam, un konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 6.jūlijā.

Konkurss sagatavots sociāli izglītojošās kampaņas “Stresam Nē!” ietvaros. Lai uzzinātu vairāk, kā sadzīvē tikt galā ar slikto stresu, aicinām ieskatīties arī mājaslapā www.stress.lv un atgādinām, ka ikdienas stresa noturības veidošanā ļoti būtiska loma ir magnijam un B6 vitamīnam.

inleila inleila 06. Jul 2017, 06:46

Pēdējā laikā man palīdz lielisks antistresa līdzeklis-lielo papīra ziedu veidošana. Kāds stress vai kreņķi paliks pēc 36 vai vairāk papīra ziedlapinu zīmēšanas, izgriešanas, salīmēšanas?😃 Un redzams rezultāts 😀

Ilvija82 Ilvija82 04. Jul 2017, 18:27

Labs vakars! Saprotu, ka stresu nevar ignorēt! Tagad vislabākais stresa noņēmējs ir darbs dārzā. Varu izmēzt visu māju no viena gala līdz otram. Patīk izdejoties! Citreiz palīdz tasīte kafijas. Ir reizes, kad stresu vajag izrunāt ar kādu tuvu cilvēku. Citreiz palīdz tuvība ar vīru, citreiz dēliņa samīļošana. Nu kaut kā tā man ar to stresu!

04. Jul 2017, 15:06

Man palīdz mandalu krāsošana, izeju uz balkona, neviena netraucēta paņemu savu mandalas grāmatu, kafijas krūzi un klausos ielu burzmā un mašīnu šalkoņā, sava veida baltais troksnis 😀

Co_ora Co_ora 03. Jul 2017, 01:29

Pēkšņam stresam burvju līdzekli neesmu atradusi - atliek pārciest un pēc tam palutināt sevi!
Gaidāmam, bet tomēr stresam (kā piemēram sesija, bērnu slimošanas utml) - noskaņošanās, plāna izveide, situācijas izvērtēšana un, galvenais - vismaz viens padomdevējs, kas palīdz smadzenēm nesakarst 😀 Ja ir skaidrība dzīvē - nav stress!
Ikdienas stresam - te nu man talkā nāk visādi labumi - silta vanna, tamborēšana, žurnāls, veļas gludināšana, masāža ! 😀

kerstyna kerstyna 29. Jun 2017, 14:26

Take it all easy....
Nopietni. Stresam parasti pat neļauju rasties , jo jebkuru problēmu risinot pieeju tai šādi - ja var atrisināt -tad tā nav problēma, tāpēc nav ko satraukties. Nevar atrisināt - ar globāliem procesiem nav ko cīkstēties, vajag pielāgoties.
Ja rodas grūtības par kaut ko izšķirties tad ir jātbild tikai uz vienu jautājumu - "Nafig man to vajag" Ja vajag tad Ok. Nevajag - tātad nevajag.
Nekad neizvirzu megamērķus - tikai reālus mērķus.
Un -Nost ar apņemšanos - Vislabākā apņemšanās ir Neko neapņemties.
Necepties par lietām ko nevari grozīt, lieks stress.
Un, ja nu stress tomēr ir pielavījies, tad es adu, tamborēju un lipinu mozaīkas, ļoti patīk - tāda meditācijas forma.

DĪVA27 DĪVA27 29. Jun 2017, 13:18

Man vislabāk der iziešana pastaigāt,pāris kilometru ātrākā tempā un domas sāk sakārtoties! :-)

mincenee mincenee 28. Jun 2017, 13:17

Mandalas jeb kā es mēdzu teikt pieaugušo krāsojamās grāmatiņas. Lielisks līdzekli stresa mazināšanai un slikto domu novēršanai. Draudzene uzdāvināja, kad vēl biju bērniņa gaidībās. Tā kā savu dzimšanas dienu aizvadīju slimnīcā, jo bija sarežģījumi grūtniecības gaitā, man krāsošana nomierināja. Latvijā, munuprāt, ļoti maz pieaugušie šādi dara. Vienlaikus tas atraisa arī radošumu. Tāpat man patīk ko veidot no origami vai ko citu radošu padarīt. No tradicionālākām metodēm palīdz skriešana un mūzika.

mamma27 mamma27 28. Jun 2017, 12:55

Smieklu terapija! Smiekli palīdz pret daudz ko, arī atslābināties stresa situācijā. Ja stress ir bērnam varam paspēlēties ar viņu, pakutināt, izjokot(labi joki), izstāstīt kādu smieklīgu notikumu, anekdoti(atkarīgs no vecuma).
Pastaiga svaigā gaisā vai mierīga riteņbraukšana .
Apēst kādu augli vai ogu!