Pie Vangāžu Jura pēc forelēm un piknikā

Pie Vangāžu Jura pēc forelēm un piknikā

13. Jun 2020, 21:15 Runner Runner

20min no Rīgas. Ūdens. Zaļumi. Pikniks. Vieta visai ģimenei.

Jau ceturto gadu mūsu ģimenes vasaras nav iedomājamas bez kādas dienas pavadīšanas foreļu dīķos. Pirmo reizi, kad vīrs tur piedāvāja aizbraukt ar mūsu tobrīd 8 mēnešus veco dēlu, nodomāju, ka tur nu mums maz ko darīt, bet piekritām pievienoties mazā draugu kompānija uz zivju ķeršanu. Diena izvērtās par vienu no labākajām vasaras dienām un nu jau neskaitāmas reizes tur atgriežamies ņemot līdzi nu jau divus dēlu, draugus, vecākus un regulāri rīkojot tur ģimenes piknikus.

 

Par pašu vietu.

Nekādu reklāmu, sludinājumu, mājas vai facebook lapu tai nav. Dīķi atrodas 20min braucienā no Rīgas – Vangažos. Visi dīķa apmeklētāji par vietu ir uzzinājuši “no mutes mutē”. Dīķos vienmēr uz vietas ir saimnieks Juris, kas gatavs visu pastāstīt, palīdzēt, parādīt.

Teritorijā ir vairāki lielāki un mazāki dīķi, kas mudž no forelēm un citām zivtiņām. Pa ļoti demokrātisku naudiņu (5euro) Juris iedod makšķeres (tikai sava konservēto kukurūza jāpaņem, jo tā forelēm patīk vislabāk), izvēlies dīķi un met iekšā. Pārsvarā 5-10min laikā tiekam pie zivs. Dīķa noteikumi paredz, ka noķerto zivtiņu atpakaļ nedrīkst laist. Cep uz vietas vai ved mājās. Kad vēlamais skaits noķert Juris visas uzreiz nosver un noprecizē svaru un cenu (foreles cena 8euro/kg), viena forele vidēji ir 0.8-1.2kg.

 

Atpūta pie dīķiem.

Pie katra no zivju dīķiem ir izveidotas lielākas un mazākas piknika vietas. Lapenītes ar jumtiem un galdiņu (īres cena 10-15euro par visu lapeni un sēdi visu dienu). Ir arī pikniku vietas bez lapenes, tikai galds ar krēsliem (5euro un sēž visa kompānija cik grib).

Tāpat par 5euro pie Jura var dabūt grilu, kur sagrilēt saķertās zivis vai līdzi paņemtos šašlikus.

Pie lielākās lapenītes ir smilšukaste, mantas, šūpuļtīkli. Tāpat teritorijā bērniem ir pieejami lielāki un mazāki braucamiem – stumjamas mašīnas, riteņi, un citi braucamiem.

Teritorija ir divas tīras āra tualetes.                      

 

Zivju gatavošana piknikā.

Teritorijā saimnieks ir izbūvējis lielisku zivju tīrīšanas galdu, izlietnes ar ūdeni, nažiem, dēlīšiem un visu citu, kas nepieciešams, lai izķidātu tikko noķerto zivi, protams, ja nepieciešams, Juris vienmēr ir turpat, lai dotu padomu, kā tikt galā ar lomu. Mūsu ģimene ar šo darbiņu tiek galā vīrs. Vienmēr paši līdzi paņemam: foliju, ķiploku, dilles, sviestu, citronu. Kad zivs izķidāta, liek uz folija, vēderā saliek sviestu, kapātu ķiploku, dilles, sviestu un citronpiparus, aiztin foliju ciet un liek grilā uz 15min. Pašam saimniekam parasti arī uz vietas ir kādas garšvielas, ķiplociņš, ja nu esat piemirsuši paņemt līdzi, bet gribas zivi cept uzreiz. Par tiem samaksu neprasa. J Pēdējā reizē piemirsām traukus, tad nu saimnieks izlīdzēja arī ar dakšām un dažiem šķīvīšiem.

 

Ko tur darīt bērniem.

* Mans trīsgadnieks aktīvi piedalās zivs ķeršanā un izvilkšanā no ūdens.

* Visu bērnu mazie braucamie ir pieejami bez maksas. Pa pāris euro, bet bieži viens, ja    braucam nedaudz, tad nekādu naudiņu neprasa, var braukāt ar lielajiem velokartiem.

* Pa teritoriju vienmēr pastaigājas ļoti draudzīgs vistu bariņš un gailis, kas labprāt,       iepazīstas ar visiem atbraucējiem.

* Teritorijā ir smilškaste un šūpuļtīkli.

* Ir vieta, kur izskrieties.

* Ir arī laivas, tās gan paši neesam izmēģinājuši.

 

Nokļūšana.

Pati vieta Waze nekādi nav norādīta. Vistuvāk ir Vangaži, Griķi. Mēs braucam sekojoši. No Rīgas pa Siguldas šoseju, pirms Vangažiem ir viadukts pa labi augšā un pāri šosejai. Tālāk kādu gabaliņu brauc pa Gaujas ielu līdz jau iebrauc Vangažos. Nonākot krustojumā, kur pa labi ir veikals AIBE, griežamies pa kreisi un pārbraucam pāri mazam tiltiņam. Aiz tā pie pirmās iespējas pagriežamies pa kreisi un tikai taisni turoties pa labi. Pēc maza gabaliņa beidzas asfalts, sākas grunts ceļš cauri mežam. Līkumots. Pēc laiciņa mežs beidzas un ir vēl pļavas, koki. Jābrauc kādi 2-4km līdz atduraties pret ķieģeli un privātīpašuma zīmi, braucat tik iekšā.

 

 

Ieteicamās lietas, ko ņemt līdzi:

Folijs, citrons, dilles, sviests, pipari.

Vienreizējie trauki.

Ogres grilas. Degšķidrums.

Dzeramais ūdens. (teritorijā ir kafijas automāts).

Sauļošanās krēms.

 

Lai izdevušās brīvdienas!