Pētījums: visvairāk brīvā laika ikdienā aizņem ēst gatavošana

Pētījums: visvairāk brīvā laika ikdienā aizņem ēst gatavošana

23. May 2018, 09:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Iedzīvotāju brīvais laiks pēc visu ikdienas pienākumu veikšanas ir mērāms minūtēs, nevis stundās, liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja par iedzīvotāju brīvā laika pieejamību. Lai arī vairāk nekā divām trešdaļām aptaujāto (65%) ikdienā brīvais laiks ir vidēji 3 stundas, vairāk nekā trešdaļai (37%) ir tikai līdz 2 stundām dienā. Abos gadījumos vēl jāpagūst veikt arī virkne sadzīvisku pienākumu

Aptaujātie norāda, ka visvairāk brīvā laika aizņem ēst gatavošana (50%), tai seko mājas uzkopšana (38%) un sociālo tīklu satura pārlūkošana (33%). Turklāt brīvdienās 45% iedzīvotāju ēst gatavošanai velta vairāk nekā 1,5 stundas dienā. Maltītes gatavošanu 60% aptaujāto gribētu uzticēt kādam citam, lai rastu iespēju atvēlēt brīdi sev, pabūtu kopā ar ģimeni un draugiem, sportotu un lasītu grāmatas.

Lai ietaupītu brīvo laiku un samazinātu gatavošanai patērēto laiku, uzņēmums “Maxima Latvija” ir atjaunojusi maltīšu līniju “Meistara Marka”, kurā ir 28 daudzveidīgas maltītes mūsdienu dzīves steidzīgajam ritmam. Tās ir gan ēšanai jau pilnībā gatavas maltītes, piemēram, garneļu salāti ar avokado vai suši, gan maltītes, kuras ir sagatavotas sevišķi ātrai un vieglai pagatavošanai mājās vai darbā, piemēram, Taizmes karijs ar vistu un rīsiem, lasis ar kuskusu un dārzeņiem un citi ēdieni.

 20180523091109-35084.jpg

“Jaunā “Meistara Marka” maltīšu līnija ir domāta iedzīvotājiem un ģimenēm, kuriem ir steidzīga ikdiena un svarīgs veselīgs dzīves veids, kā arī kvalitatīvi pavadīts brīvais laiks. Pētot pircēju paradumus un pasaules ēdienu tendences, jaunā produktu līnija ar plašo un interesanto ēdienu klāstu ir likumsakarīga atbilde uz šo paradumu maiņu,” norāda “Maxima Latvija” operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa.

 20180523091155-22788.jpg

“Lai kaut nedaudz laika veltītu sev, tāpat kā daudzām mammām un sievām, man sākumā ir jāveic pāris pienākumi pret ģimeni un bērniem. Piemēram, vienmēr pirms dodos uz kora mēģinājumu, sirdslietu, kas sniedz prieku, man ir jāsarūpē vakariņas ģimenei, tāpēc priecājos par aizvien plašāku un veselīgāku sortimentu līdzi ņemamiem ēdieniem Latvijā,” ar savu pieredzi dalās TV personība Baiba Sipeniece-Gavare.

20180523091221-11507.jpg

Maltītes ir īpaši pārdomātas, lai atbilstu ne tikai dzīves ritmam, bet arī mūsdienu garšu tendencēm Latvijā un Pasaulē. “Lai arī latvietis ir konservatīvs, daudzi, it īpaši jaunieši un jaunās ģimenes, dodas ceļojumos un ar prieku iepazīst jaunas lietas. Lielā mērā Berlīnē un Londonā redzamais pavisam drīz gaidāms arī Rīgā. Mēs turpināsim piedāvāt ar vien jaunas garšas jau tuvākajā nākotnē,” produktu piedāvājumu raksturo Vilnis Cīrulis, produktu līnijas “Meistara Marka” galvenais meistars.

20180523091238-63886.jpg