Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

09. Feb 2016, 16:03 taschinka taschinka

Pērļgrūbas un arī parastās grūbas esmu iemācījusi ēst savējiem visdažādākajos veidos. Vispazīstamākā recepte ir grūbas vārītas pienā un beigās tiek pievienoti sīpoli ar kupinātu gaļu. Bet kā jau zināms, tad man vienmēr gribas savienot kaut ko kaut kā, kas nav ierasts, kas nav popurārs un izveidot kaut ko kas nav redzēts. Lūk, būs nedaudz neparasta recepte.

Sastāvdaļas:

1 sarkanais sīpols

150g pērļgrūbas

100ml sausais vīns (var aizstāt ar buljonu)

500ml buljons

1 neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī.Ļoti aromātiska biete sanāk,ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī

1 liels bumbieris

sauja rīvēts džiugas siers,var arī citu sieru

sāls

pipari

timiāns

Dekorēšanai:

spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņu

džiugas siers

rieksti, bildēs mandeles, bet esmu gatavojusi ar valriekstiem un tie iederas izcili


Pagatavošana:

Pannā nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztu sīpolu. Cepam uz vidējas uguns, bet nepiededzinam.

 

20160209155009-61911.jpg



Pieberam pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cepam maisot 5 minūtes.

20160209155022-81428.jpg



Pielejam vīnu un pasautējam 3 minūtes maisot.

20160209155035-75494.jpg



Pievienojam buljonu,sākumā 200ml.Uzliekam vāku un ļaujam grūbām briest uz mazas uguns.kad redzam,ka šķidrums vairs nav pielejam vēl buljonu un turpinam sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.



Kad grūbas ir jau pusgatavas pievienojam biešu biezeni,izmaisam un pievienojam sāli,piparus,timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.

20160209155108-36366.jpg



Izmaisam,uzliekam vāku.Turpinam gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas,pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..

 

20160209155122-30112.jpg



Noņemam no uguns iemaisam sieru.

20160209155140-71327.jpg


Pasniedzam un dekorējam.

20160209155212-54849.jpg


Ar fantastisko biešu, bumbieru kombināciju iepazinos jau sen un dažādos ēdienos. Līdz šim bietes un bumbieri man bija kombinēti saldajos ēdienos. Bet niezēja nagi un gribējās bumbierus pievienot šādā izpildījumā. Trakoti fantastiska garša.

20160209155225-78015.jpg


Bumbieriem nav jābūt izšķīdusiem, bet tie nevar būt arī pārāk cieti. Pavidam būs perfekti. Bumbieriem ir jābūt tik mīkstiem,lai labi tur formu un nešķīst ārā.

20160209155236-75530.jpg


Pirmajā reizē pievienoju mandeles, bet citās reizēs sāku likt valriekstus. Pirmkārt tiem ir izteiktāka garša un otrkārt valriekti lieliski draudzējas ar bietēm.

20160209155247-22782.jpg